13. Festival znanosti u Rijeci
Ponedjeljak, 20.04.2015.

ponedjeljak, 20. travnja 2015.

Od 20. do 25. travnja 2015. u Rijeci će biti održan 13. Festival znanosti s temom Sunce. Festival će se održavati paralelno u 18 hrvatskih gradova. U cilju približavanja znanosti građanima, u prvome redu djeci i mladima, na brojim riječkim lokacijama bit će održana predavanja, radionice, izložbe…ukupno oko 150 događanja na 18 lokacija, a u koje je uključeno 36 institucija.

Tema ovogodišnjeg Festivala je Sunce, a većina aktivnosti bit će održana na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, ali i u Astronomskom centru, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja te školskom brodu Vila Velebita 2, koji će biti privezan u riječkoj luci.

Svake će večeri u "Znanstvenom kafiću", u Akvariju na Kampusu biti održani razgovori s aktualnim temama, a koje se tiču znanosti, kao što su: cijepljenje djece, istraživanje ugljikovodika u Jadranu ili obnovljivi izvori energije.

Ulaz na sva događanja je besplatan. Organizator je udruga Zlatni rez iz Rijeke.

Godina 2015. obilježava se i kao Međunarodna godina svjetlosti te se u Hrvatskoj obilježava i 400. obljetnica od tiskanja MachinaeNovae (Novi strojevi) Fausta Vrančića i njegovog homovolansa (letećeg čovjeka) - crteža padobrana.

 

PROGRAM FESTIVALA

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA SVEUČILIŠNIH ODJELA

PROGRAM PREDAVANJA ''STUDENTI ZA STUDENTE''

 

Više o Festivalu znanosti možete pronaći na:  www.festivalznanosti.hr 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk