Glazba ponovno svugdje
Ponedjeljak, 20.04.2015.

ponedjeljak, 20. travnja 2015.

U organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Udruge Diston od 20. do 26. travnja bit će održan drugi Impulse Festival. Okosnica Festivala je glazba pa će kroz različita događanja (koncerti, izložbe, predstave, tribine, sajam ploča) javnosti biti ponuđeno promišljanje glazbe kroz različite umjetničke forme i medije.

Nakon prošlogodišnjeg i više nego uspješnog prvijenca, Impulse festival dobiva svoj nastavak i u 2015. godini. Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Od 20. do 26. 4. 2015. ponovno će glazba biti svugdje. Manifestacije koje će se održavati tijekom trajanja Festivala kroz različite medije i događanja (izložbe, koncerti, predstave, tribina, sajam ploča) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica Festivala, a promišljanja glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvaraju nove, drugačije poglede na samu glazbu te općenito na koncertnu i klupsku kulturu. Impulse je projekt kojim se nastavlja suradnja između Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Diston, koji su ujedno i organizatori Festivala.

Ovogodišnji koncertni program predvodi američki gothic-rock bend Wovenhand na čelu s karizmatičnim Eugeneom Edwardsom, koji će nastupiti uz podršku sjajnih Marriages-a (L.A.) u OKC-u Palach 24. 4. 2015. Iz Tokija u po prvi put u Rijeku dolaze i post-rock velikani Mono, koji će uz supporting act, čelisticu Helen Money (SAD) nastupiti u OKC-u Palach, 22. 4. Uz koncerte, Impulse je proširio svoj program nagrađivanom glazbenom predstavom Love Will Tear Us Apart  i riječkom premijerom Boys Don’t Cry koreografkinje i plesačice Petre Hrašćanec i Saše Božića, koje će se odigrati u Filodrammatici, u utorak, 21. 4. Također, glazba će osvojiti i Galeriju SKC (Palach), u kojoj će se u ponedjeljak, 20. 4. otvoriti festival retrospektivom koncertnih plakata Zabranjeno plakatirati, autora Igora Hofbauera i Darka Kujundžića. I ove godine održat će se sajam ploča u subotu, 25. 4. u Palachu i Kružnoj ulici te tribina na temu Kako promovirati glazbeni program - od klupskog koncerta do festivala, koja će raspričati publiku i eminentne stručnjake iz regije u četvrtak, 23. 4. u OKC-u Palach. Filmski program festivala odabran je u suradnji s Art-kinom Croatia, a riječ je o dva naslova povezana glazbom - nagrađivanoj komediji “FRANK” i dokumentarcu “PULP: a Film About Life, Death & Supermarkets”, na programu kina u četvrtak, 23. i subotu, 25. 4. u 21 sat. Festival će se završiti Osvrtom na glazbenika Tima Buckleya u nedjelju 26. 4. u OKC-u Palach s početkom u 18 sati.

Festival će se održati na četiri riječke lokacije:  OKC-u Palach, Filodramatici, Art-kino Croatia te Galeriji SKC-a.

Partneri u provedbi programa su Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Art-kino Croatia, Ožujsko pivo, Uniqa osiguranje d.d., Savez udruga Molekula, Udruga Poligon, Tiskara Grafik, Cyclorama d. o. o., Das Hostel Rijeka i Hotel Jadran-Best Western. Prijatelj festivala je Dallas Music Shop Rijeka. Medijski pokrovitelji su Novi list i Radio Korzo.

Više informacija o Festivalu možete pronaći i na društvenim mrežama:

Impulse Festival

SKC Sveučilišta u Rijeci

Distune Promotion

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk