Izložba ''Dijalog'' na Akademiji
Srijeda, 22.04.2015.

srijeda, 22. travnja 2015.

Do konca travnja moguće je razgledati studentsku izložbu Dijalog autorica Jasmine Jakopanec i Rebecce Đuran, nastalu pod mentorstvom red. prof. art. Marjana Pongraca. Izložba je postavljena ispred Dekanata, na prvome katu Akademije primijenjenih umjetnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

 

O izložbi:

U zimskoj oskudici obiljem svijeta Jasmina i Rebecca su zasvijetlile iz kolegija Slikarstvo VII. Posljedica je obilna količina i kakvoća slikarskih uradaka. Posebnu kvalitetu i izvor produkcije čini kreativno-istraživačka uronjenost u likovne discipline, u dijalog s medijem slikarstva.

red. prof. art. Marjan Pongrac

 

Radovi su nastali procesom eksperimentiranja različitim materijalima, od akrila, ulja do nekonvencionalnih materijala poput pijeska i soli. Uvijek polazim od pokreta kao geste. Kako zaustaviti određeni trenutak i učiniti ga slikarski zanimljivim? Ono što je kod tih radova zanimljivo jest da svaki od njih, iako se bavim istom problematikom, ima neku drugačiju energiju.

Jasmina Jakopanec, autorica

 

Polazište za sve radove mi je misao da u svemu negativnom uvijek postoji nešto pozitivno. Produkt te misli je upravo eksperimentiranje bojama i raznim pristupima podlozi bez straha od pogrešaka. Konstanti radna sebi i radovima doveo me do ove faze. Je li ona konačna? Nije, ali to je dio stvaranja.

Rebecca Đuran, autorica

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk