Posjet egipatske delegacije
Srijeda, 29.04.2015.

srijeda, 29. travnja 2015.
Na Sveučilištu u Rijeci su prošloga tjedna boravili prof. dr.  Ismail Abdel Ghaffar, predsjednik Arapske akademije znanosti, tehnologije i transporta, Egipat, dr. Ayman Gounim, podpredsjednik Akademije, dr. El Sonosy Balba, voditelj Ureda za protokol Akademije te  Amin Shaaban, treći tajnik u Veleposlanstvu Arapske Republike Egipat u Zagrebu.
Tom su prilikom najprije posjetili i razgledali Pomorski fakultet, gdje su s dekanom Fakulteta prof. dr. sc. Serđom Kosom i njegovim suradnicima razgovarali o mogućnostima suradnje i u svezi s tim sklopili Memorandum o razumijevanju.
Potom su se na Rektoratu sastali s rektorom prof. dr. sc. Perom Lučinom, koji je ugledne goste upoznao s osnovnim podatcima o Sveučilištu u Rijeci, strategijom njegova razvoja, jačanjem znanstveno-istraživačkih kapaciteta u sklopu realizacije projekta ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''.
Nakon što su gosti iz Egipta upoznali rektora s osnovnim karakteristikama svoje Akademije i njezinim nastojanjima da unaprijedi suradnju s hrvatskim visokoškolskim ustanovama, dogovoreno je da se sklopi okvirni ugovor o bilateralnoj suradnji i na razini Sveučilišta, čime bi se omogućio razvoj suradnje i s drugim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci u sklopu znanstvenih područja i projekata od obostranog zanimanja.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk