''Tisuću toplih obroka dnevno'', Novi list, 10. 4. 2015.
 
TEHNIČKI FAKULTET OTVOREN BISTRO RITEH S NAJVEĆOM FAKULTETSKOM KUHINJOM

Tisuću toplih obroka dnevno

Studentima i profesorima fakulteta bit će ponuđeno nekoliko vrsta toplih obroka, od čega jedan vegetarijanski, a postojat će i mogućnost narudžbe jela za van

 
 
Novi bistro prostire se na tristotinjak četvornih metara   * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Studenti i profesori Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci jučer su dobili novi bistro RITEH koji će svakodnevno nuditi nekoliko vrsta toplih obroka, a s kapacitetom kuhinje od tisuću toplih obroka dnevno riječ je o najvećoj fakultetskoj kuhinji riječkog Sveučilišta. Riječ je o prostoru koji je nedavno preuzeo Studentski centar, a u posljednja dva mjeseca ta je ustanova u preuređenje kuhinje uložila 650 tisuća kuna. Prema najavama ravnatelja Studentskog centra Dinka Jurjevića, riječ je tek o dijelu ulaganja, jer tijekom ljetnih mjeseci slijedi druga faza uređanje u okviru koje će se preurediti prostor blagovaonice i terase. 
    – Išli smo najprije preurediti kuhinju kako bismo mogli započeti s radom, jer je fakultet mjesecima bio bez bistroa, a studenti su najčešće išli jesti u naš ugostiteljski objekt Mini u sklopu Studentskog naselja. Uz opremanje kuhinje uveli smo i novu liniju, a uz studente Tehničkog fakulteta očekujemo i dolazak studenata Veleučilišta u Rijeci, kaže Jurjević. 
    Na tristotinjak četvornih metara prostora studentima će se svakodnevno nuditi četiri različita jela, od čega jedno vegetarijansko te jednako toliko jela po narudžbi, a postojat će i mogućnost narudžbe jela za van. 
 
Samo u ovoj godini otvoreno deset radnih mjesta 
    
    Novouređeni bistro Tehničkog fakulteta jedan je u nizu fakultetskih ugostiteljskih objekata koje je u posljednjih godinu dana preuzeo Studentski centar, a prema najavama ravnatelja, sljedeći na redu je bistro Pomorskog fakulteta koji će se također preurediti te će do početka iduće akademske godine otvoriti svoja vrata. Zahvaljujući preuzimanju fakultetskih kantina samo u ovoj godini Studentski je centar otvorio deset novih radnih mjesta.
    – Naše kuhinje dnevno proizvedu oko 7 tisuća obroka, a 6 posto obroka su naručeni obroci za van. Za razliku od studenata koji imaju subvencioniran obrok i plaćaju ga 6,50 kuna cijena obroka za van iznosi 28 kuna, a u nju je uračunata juha, glavno jelo s prilogom i salatom te desert, navodi Jurjević. 
    U bistrou RITEH radit će sedmero ugostiteljskih djelatnika te jedan student, a prema ocjeni dekana Tehničkog fakulteta prof. dr. Gorana Turkalja, novi je bistro korak naprijed u poboljšanju života na fakultetu. 
    – Imamo dvije tisuće studenata, a barem pola ih nije iz Rijeke, a kada se tome doda činjenica da nastava nekada traje i cijeli dan, jasno je koliki je značaj kvalitetne i financijski korektne prehrane, kazao je dekan.

I. ŠESTAN KUČIĆ 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk