''Studentske statue u ruke PR stručnjaka'', Novi list, 15. 4. 2015.
 
PROJEKT BUSINESS & ART ANGAŽMAN AKADEMIJE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI

Studentske statue u ruke PR stručnjaka

Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti izradili su 22 statue iz različitih materijala, koje će biti uručene ovogodišnjim dobitnicima PRO.PR Awards, europskih nagrada koje se dodjeljuju na regionalnoj konferenciji za odnose s javnošću i komunikacijski menadžment 

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ
 
Predstavljanje projekta Business&Art na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti * Foto: V. KARUZARIJEKA » Tijekom posljednjih šest mjeseci u sklopu studijskih programa studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci uključili su se u suradnju na projektu Business & Art, a rezultat projekta 22 su statue koje su studenti izradili iz različitih materijala, ovisno na kojim su katedrama nastale. Statue će, prema najavama Danijela Koletića, biti uručene ovogodišnjim dobitnicima PRO.PR Awards. Riječ je europskim nagradama koje se dodjeljuju na regionalnoj konferenciji za odnose s javnošću i komunikacijski menadžment koja je svojim radom i aktivnostima započela 2002. u organizaciji specijalizirane agencije za odnose s javnošću Apriori komunikacija, a sukladno svojoj misiji i viziji održava se svake godine u drugoj državi, odnosno gradu jugoistočne i srednje Europe.    
    – Konferencija će se od 23. do 25. travnja održati u Malinskoj, a radovi studenata Akademije otići će dobitnicima širom Europe i stajati u domovima i uredima poznatih stručnjaka za komunikaciju. Studenti inače nemaju dovoljno prilike konkretno pokazati što znaju i njihovi radovi nastali tijekom studija ne nađu krajnjeg korisnika. Ovo je tek početak suradnje na projektu Business & Art, jer želimo studentima i mentorima dati prozor u realan svijet, a studentima će ovo biti vrhunska referenca za daljnji rad – kazao je Koletić. 
    Statue na zadanu temu komunikacije nastale su na katedrama kiparstva i slikarstva, a prema riječima prodekana za opće poslove Akademije Aljoše Brajdića, ta je ustanova ove godine pokrenula radionicu stakla i upravo su jučer predstavljene statue prvi radovi koji su nastali u novoj radionici.     
    Radovi studenata nastali su pod mentorstvom više asistentice mr. art. Darje Žmak Kunić, umjetničkog suradnika mr. art. Dražena Vitolovića, izv. prof. art. Antona Vrlića, izv. prof. art. Nenada Robana, a autori statua su studenti Ela Štefanec, Božena Viduka, Rino Banko, Paola Lugarić, Nino Nalis, Višnja Laginja, Marko Človek, Edo Hrženjak, Antun Ružolčić, Dijana Trtanj, Martina Lučin, Tihomir Hercigonja, Mia Knežević, Petra Bojovski, Glorija Nanut, Ines Jardas, Jelena Škundrić, Valnea Vuković, Sara Turković, Ivana Hrvatin, Dominik Meštrović, Wanda Mitrović, Zvonimira Karavida, Ana Tadej, Nevena Živić, Sara Matejčić, Alessandra Benčić, Eva Vukina i Sara Ivšić. 
    Dodajući kako su studenti prvi put imali priliku proizvesti konkretan proizvod s konkretnom namjenom, dekan Akademije prof. dr. Josip Butković zaključio je da su takav rad i ostvarena suradnja za Akademiju iznimno važni.
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk