Studentski grad pred tehničkim pregledom
OBJEKTI PRVE FAZE IZGRADNJE SVEUČILIŠNOG KAMPUSA NA TRSATU PRI ZAVRŠETKU
Studentski grad pred tehničkim pregledom
Datum ovisi o terminu priključenja objekata na plinovod i toplovod

Ingrid ŠESTAN
 
Kampus će biti spreman za useljenje početkom iduće akademske godineRIJEKA Svi objekti prve faze izgradnje Sveučilišnog kampusa na Trsatu nalaze se u fazi pripreme dokumentacije za tehnički pregled te se istovremeno radi na uklanjanju manjih nedostataka. Navodeći kako datum tehničkog pregleda prvenstveno ovisi o tome kada će se objekti priključiti na plinovod i toplovod, prorektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Nevenka Ožanić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare povodom održane sjednice Senata objasnila kako se taj dio posla nalazi u nadležnosti Energa te dijelom HEP-a. Istovremeno s pripremom dokumentacije za tehnički pregled radi se i na uređenju okoliša, dovršetku infrastrukturnih koridora, kao i na opremanju objekata k

Damir Zec novi prorektor

    Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je prof. dr. Damira Zeca s Pomorskog fakulteta za prorektora za međunarodne odnose. Potvrđen je izbor u zvanje redovitog profesora dr. Alana Bosnara i dr. Marije Petković s Medicinskog fakulteta, potvrdu ranijeg izbora u više zvanje dobili su dr. sc. Zdravko Milić s Akademije za primijenjenu umjetnost i dr. sc. Saša Zelenika s Tehničkog fakulteta, koji je ujedno potvrđen i za redovitog profesora, dok su naslovno zvanje redovitog profesora dobili dr. Dario Matika s Tehničkog fakulteta, te s Odjela za biotehnologiju dr. Andra Moguš Milanković, dr. Jasna Peter Katalinić, dr. Radan Spaventi i dr. Stanimir Vuk Pavlović. 
   
Otvoreni istraživačima iz Europe

    Riječko Sveučilište je prvo u Hrvatskoj potpisalo deklaraciju o Europskoj povelji i Kodeksu o zapošljavanju istraživača. Prorektorica za nastavu i studente prof. dr. Snježana Prijić Samaržija pojasnila je da je Sveučilište na taj način ušlo među 30 europskih ustanova koje sudjeluju u projektu, a cilj je ući u europski istraživački prostor te postati mjesto gdje će europski doktoranti i postdoktoranti dolaziti istraživati i učiti.

oji će prema najavama rektora prof. dr. Pere Lučina biti nešto skromnije opremljeni.
    – Neće baš sve učionice, kao niti svi laboratoriji, biti odmah opremljeni, no uvjeti za normalno odvijanje nastave bit će ispunjeni. Ukupno će se u opremanje objekata uložiti 16 milijuna kuna, kazao je rektor. Prema planovima Sveučilišta svi će objekti biti spremni za useljenje početkom iduće akademske godine.
    Uz pripremu preseljenja u Kampus priprema se i novi natječaj za prodaju zgrade Građevinskog fakulteta, a ponovljeni će se natječaj, pojasnio je prof. dr. Lučin, provesti po modelu prodaje i leasinga.
   
    Podsjećajući kako je glavni problem nemogućnosti prodaje zgrade njena procijenjena vrijednost od 3,5 milijuna eura koju je trenutno teško postići, najavio je i osnivanje Centra za mikro i nanoznanosti i tehnologije koji će biti smješten u zgradi Sveučilišnih odjela, a raspolagat će opremom u vrijednosti tri milijuna eura koja će se financirati sredstvima strukturnih fondova.

Prilagođeno za ispis

 
KOMENTIRAJ ČLANAK POŠALJI LINK ISPIS

alt

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk