Smotra glumačkih akademija
Srijeda, 03.06.2015.

 


srijeda, 3. lipnja 2015.

Od 3. do 6. lipnja bit će održana druga Smotra glumačkih akademija, međunarodni godišnji susret glumačkih škola, na kojem će riječka publika imati priliku pogledati najzanimljivije studentske predstave iz susjednih zemalja. Cilj je Smotre predstavljanje novih glumačkih snaga i kvalitetnih studentskih kazališnih produkcija, napravljenih po profesionalnim standardima. Smotra istovremeno pruža mladim glumcima i redateljima platformu za povezivanje s kolegama iz drugih zemalja, kao i s kazališnim profesionalcima.

Prva Smotra održana je od 16. do 19. svibnja 2014. s predstavama sveučilišta u Beogradu, Sarajevu, Rijeci, Zagrebu i Cetinju. Ove će se godine predstaviti studenti iz Brindisija, Rijeke, Beograda i Ljubljane. Dvadesetak profesora i studenata iz Italije, Slovenije i Srbije boravit će u Rijeci tijekom trajanja Smotre, razmjenjujući iskustva s domaćinima, studentima riječkog studija Gluma i mediji.

Sve se predstave održavaju u dvorani Filodrammatice, Korzo 28, prvi kat, s početcima u 20 sati i uz besplatan ulaz.

Nakon svake predstave slijedi razgovor sa studentima.

Sve predstave imaju prijevod na engleski jezik.

Program:

3. lipnja – Scuola Talia, Brindisi, Anna Piscopo ''Verso mio fratello''

4. lipnja – Sveučilište u Rijeci, Carlo Goldoni ''Veliki smiješni rat''

5. lipnja – Univerzitet umetnosti u Beogradu, David Mamet ''Oleanna''

6. lipnja – Univerza v Ljubljani, Žiga Divjak ''Tik pred revolucijo: Mladost''

Broj mjesta je ograničen, stoga molimo publiku da svoje mjesto u gledalištu rezervira putem e-pošte na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk