Hrvatsko društvo za proteomiku
Utorak, 23.06.2015.

utorak, 23. lipnja 2015.

Na Sveučilištu u Rijeci održana je osnivačka skupština Hrvatskog društva za proteomiku. Sjednici su prisustvovali predstavnici i rukovoditelji osnivačkih institucija: Sveučilišta u Rijeci, Odjela za biotehnologiju, Medicinskog fakulteta i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Na sjednici je usvojen Statut, a za predsjednicu Društva izabrana je prof. dr. sc. Jasna Peter Katalinić, umirovljena profesorica Sveučilišta u Rijeci i stručnjakinja svjetskog glasa iz područja spektrometrije masa. Za tajnika je izabran također redoviti profesor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Đuro Josić, eminentni stručnjak iz proteomike. Društvo će 27. lipnja 2015. na skupštini u Milanu biti učlanjeno u Europsko proteomsko udruženje. Cilj i svrha osnivanja Društva je, između ostalog, promidžba visokoprotočnih metoda u prirodnim i biotehnološkim znanostima i biomedicini te objedinjavanje ekspertize i stručnjaka iz područja prirodnih znanosti, biomedicinskih i biotehnoloških znanosti radi umrežavanja i realizacije zajedničkih projekata i implementacije najsuvremenijih metoda u gospodarstvu, medicinskim i prirodnim znanostima.

U svrhu ostvarenja svojih ciljeva Društvo će obavljati sljedeće djelatnosti: istraživanje proteoma, organizacija znanstvenih skupova, organizacija edukacije znanstvenika i stručnjaka,  promidžba proteomike u znanstvenoj zajednici i javnosti te sudjelovanje u nacionalnim projektima i projektima Europske unije u svrhu organizacije edukativnih i promidžbenih aktivnosti.

Sjedište društva biti će na Sveučilištu u Rijeci, Odjel za biotehnologiju. Posljednjih godina upravo je ta institucija okupila nekoliko vrsnih svjetskih znanstvenika te opremila Centar za visokoprotočnu tehnologiju, svakako najbolje opremljen centar takve vrste ne samo u Hrvatskoj već i znatno šire.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk