Dekan Kos u Vijeću RIN-a
Ponedjeljak, 20.07.2015.

ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

Prof. dr. sc. Serđo Kos, dekan Pomorskog fakulteta Rijeka izabran je u Upravno vijeće Kraljevskog instituta za navigaciju iz Londona (The Royal Institute of Navigation - RIN). Na godišnjoj skupštini održanoj 15. srpnja, već po tradiciji u Kraljevskom geografskom institutu, nazočio je i pokrovitelj RIN-a princ Filip, Vojvoda od Edinburga.

Postavši član Upravnog vijeća RIN-a u razdoblju 2015.-2016., prof. Kos prihvatio je čuvati vrijednosti Instituta te je ujedno jedini stranac u Vijeću kojega čine državljani Ujedinjenog Kraljevstva.

Prof. Kos član je RIN-a od 2005. godine, za redovitog člana (Fellow) izabran je 2008., a od 2012. obnaša dužnost predsjednika Ogranka RIN-a u Hrvatskoj.

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Kraljevskim institutom u Londonu i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizira GNSS konferenciju u Baški na otoku Krku. Ovaj svjetski jedinstveni događaj, iduće godine jubilarni deseti po redu, izuzetno je važan u području primjene tehnologija globalnih navigacijskih satelitskih sustava (GNSS-a). Konferencija se bavi ograničenjima i rizicima korištenja satelitskih navigacijskih sustava u različitim područjima primjena, a okuplja najpoznatije svjetske stručnjake u području satelitske navigacije, od predstavnika operatora postojećih satelitskih navigacijskih sustava (GPS, GLONASS, EGNOS) i relevantnih međunarodnih organizacija, preko akademske zajednice i industrije, do predstavnika krajnjih korisnika i nacionalnih regulatornih tijela.

Kraljevski institut za navigaciju osnovan je 1947. godine s ciljem okupljanja zainteresiranih za navigaciju, razvoj navigacije te povećanja svjesnosti javnosti za umijeće i znanost o navigaciji. Naime, navigacija obuhvaća znanost, tehnologiju i praksu dolaska iz točke A do točke B na tlu, u zraku, na moru ili u svemiru. RIN je osnovan da bi proučavao, primjenjivao i informirao javnost o ovoj, jednoj od najraširenijih i najrazličitijih tematika u svijetu.

Obavijest o imenovanju prof. Kosa članom Upravnog vijeća objavljena je i na službenoj stranici Kraljevskog instituta iz Londona 

http://www.rin.org.uk/newsitem/4157/New-Council-elected


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk