Baltazar na Trsatskoj gradini
Ponedjeljak, 31.08.2015.

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

 

Na Korzu je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija ''Baltazar na Gradini'', koja će biti održana u utorak, 1. rujna 2015. u sklopu Ljeta na Gradini. Vrata Trsatske gradine otvaraju se u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Na konferenciji za medije sudjelovali su: Vedran Babić - organizator Ljeta na Gradini, Sabina Frlan - voditeljica programa Baltazar, Elvira Marinković Škomrlj - rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Zdravko Lenac – pomoćnik rektora.

Ideja za ovu manifestaciju proizašla je iz zanimljive činjenice koja povezuje animirani film Profesor Baltazar i Rijeku, a ta je da je upravo Rijeka poslužila kao jedna od inspiracija prilikom osmišljavanja ovog popularnog animiranog filma.

Na tragu popularizacije znanosti Sveučilište se priključilo i u ovaj zanimljiv projekt. Vjerujemo da će i Baltazar postati tradicionalan te uz ostale manifestacije širom otvarati vrata svijeta znanosti i doprinijeti njezinom razumijevanju.

Manifestacija se sastoji od šest različitih predavanja na nekoliko lokacija, u prostoru kule posjetitelji će moći pogledati animirani film, a publici će se predstaviti i zagrebačka udruga profesor Baltazar sa svojom optičkom iluzijom te Centar tehničke izvrsnosti Tesla iz Rijeke.

Na projektu sudjeluje šest sveučilišnih profesora, svaki sa svojom temom koji će kroz svoja predavanja predstaviti svoj rad. Gradina će poslužiti kao odlična platforma za sve one aktivnosti koje provodimo na Sveučilištu s ciljem popularizacije znanosti. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk