Održan Baltazar na Gradini
Četvrtak, 03.09.2015.

četvrtak, 3. rujna 2015.

Na Trsatskoj gradini održana je manifestacija pod nazivom ''Baltazar na Gradini'', u sklopu ''Ljeta na Gradini''. Posjetitelji su imali prilike poslušati predavanja profesore riječkog Sveučilišta na tri lokacije unutar Trsatske gradine.

U prizemlju kule i caffe bara Vintage, bila je izložena  online prezentacija ''Čudesan svijet imunologije'' i promatranje stanica pod mikroskopom, dok se na katu mogla pogledati projekcija animiranog filma ''Profesor Baltazar'' i predavanja prof. dr. sc. Vladimira Takšića pod nazivom ''Kako sve možemo biti pametniji?'' i doc. dr. sc. Marina Karuze ''Sve o laserima''.

U prostoru mauzoleja Mir junaka održana su predavanja dr. sc. Vande Juranić Lisnić ''Protutijela - od slučajnih otkrića do pametnih lijekova'' i Tomislava Terzića: ''Supermasivne crne rupe - čudovišta u središtima galaksija''.

Na otvorenom prostoru ispred Mira junaka posjetitelji su mogli pogledati predstavljanja aktivnosti Centra tehničke izvrsnosti ''Tesla'' iz Rijeke, optičku iluziju udruge ''Profesor Baltazar'' iz Zagreba i matematičke trikove s kartama u izvedbi doc. dr. sc. Bojana Crnkovića i Ivone Novak.

Projekt Baltazar inspiriran je činjenicom koja povezuje grad Rijeku i popularni animirani lik profesora Baltazara iz istoimene serije u kojoj je Rijeka tvorcima animiranog filma poslužila kao inspiracija prilikom osmišljavanja Baltazar grada.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk