Info-dan za strane studente
Utorak, 06.10.2015.

utorak, 6. listopada 2015.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je danas, 6. listopada 2015. na Rektoratu informativni dan za dolazne studente programa Erasmus, koji petu godinu u okviru tog programa borave na riječkom Sveučilištu. Informativnom danu su prisustvovala i dva studenata koji su putem programa Erasmus došli na studijski boravak na Veleučilište u Rijeci te jedna studentica iz programa CEEPUS.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2015./2016. akad. god. studirat će dvadeset i tri studenta iz Bugarske, Finske, Latvije, Malte, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Španjolske i Velike Britanije. Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti petnaest studenata iz Češke, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Španjolske i Turske. Filozofski fakultet ugostit će četrnaest studenta iz Grčke, Italije, Njemačke, Poljske, Španjolske i Turske. Tehnički fakultet ugostit će četiri studenta iz Češke, Poljske i Slovenije. Na Pravnom fakultetu studirat će sedam studenata iz Češke, Italije i Poljske. Pomorski fakultet ugostit će tri studenta iz Grčke i Poljske. Dvoje studenata iz Poljske ostvariti će studijski boravak na sveučilišnom Odjelu za informatiku.

Studentima su se obratili prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i voditeljica Ureda za mobilnost Maša Šašinka te im zaželjeli uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti. Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole, Željka Macan studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika. Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.

Svim stranim studenticama i studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci! 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk