2. generacija istraživača - CAS
Utorak, 06.10.2015.

utorak, 6. listopada 2015.

Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (Centre for Advanced Studies – South East Europe – CAS SEE), povodom početka nove sezone rada, poziva zainteresirane na inauguraciju druge generacije gostujućih istraživača, koji će u sljedećih pet mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati teme svog istraživačkog rada predstavnicima Sveučilišta i široj javnosti.

Centar za napredne studije ima za cilj okupljati mlade istraživače, koji unatoč doktorskim diplomama na uspijevaju pronaći zaposlenja na sveučilištima i znanstvenim institucijama u regiji i Europi. Teme njihovog istraživačkog rada od velike su važnosti za suvremena društveno-humanistička i politička pitanja, a to su: recentne pojave protesta i građanskog neposluha, kao i migracije koje značajno utječu na geostrateški politički kontekst suvremenog trenutka u kojem živimo.

Postoji značajna i rastuća potreba društva za kritičkom raspravom i refleksijom o relevantnim regionalnim i globalnim fenomenima koji angažiraju znanstvenike, intelektualce, praktičare i širu zajednicu, a kako bi se pokrenulo regiju prema potpunoj integraciji u širi europski i globalni intelektualni i znanstveni prostor.

Inauguracija će biti održana u petak, 9. listopada 2015. s početkom u 9 sati u prostoriji 804 na 8. katu zgrade sveučilišnih Odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2.
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk