Održan Sajam stipendija
Četvrtak, 15.10.2015.

četvrtak, 15. listopada 2015.


Sajam stipendija i visokog obrazovanja, jedanaesti po redu, nakon uspješnog održavanju u Zagrebu, održan je i danas, 15. listopada na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi sveučilišnih Odjela. Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja, a zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Slovenija. Na Sajmu u Rijeci sudjelovalo je više od 60 izlagača iz 16 zemalja, koji su učenicima, studentima i ostalim zainteresiranima predstavili mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovogodišnji Sajam također je, putem okruglog stola, otvorio raspravu o poboljšanju sustava financijske pomoći  studentima u Hrvatskoj.

Više informacija o programu Sajma dostupno je na:

mrežnim stranicama   www.stipendije.info

Facebook stranici www.facebook.com/trazim.stipendiju

 
Na ceremoniji svečanog otvorenja Sajma govorili su: rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, ministar financija mr. sc. Boris Lalovac, direktor Instituta za razvoj obrazovanja mr. sc. Ninoslav Ščukanec, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu dr. sc. Marko Rakovec, Andrej Kotnik, sekretar, Ministarstvo za obrazovanje, znanosti i sport Republike Slovenije, Branka Dekanić, savjetnica za programe odgoja i obrazovanja, Upravni
odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije te Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika, Grad Rijeka.


U sklopu Sajma održan je okrugli stol na temu ''Kako unaprijediti sustav financijske pomoći studentima?'' na kojemu su predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog Studentskog zbora i Instituta za razvoj obrazovanja raspravljali o dostupnim oblicima financijske pomoći studentima te o tome kako Hrvatska planira unaprijediti sustav studentskih potpora.


Središnju prezentaciju za posjetitelje Sajma pod nazivom: ''Zašto studirati u Sloveniji?'' održao je Leo Šamanić, Predsjednik Društva hrvatskih studenata u Sloveniji i potpredsjednik Društva studenata u Primorsko-goranskoj županiji te Mladen Kraljič sa Sveučilišta u Mariboru. Izdvajamo i predavanje naziva: ''Stipendije i mogućnosti za studente na Sveučilištu u Rijeci'' koje je održala Virna Car Jović sa Sveučilišta u Rijeci.


Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Primorsko Goranska županija te Grad Rijeka (Donatori i pokrovitelji), Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Centar Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i usavršavanja (CMEPIUS) i Veleposlanstvo Republike Slovenije (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci (Glavni Partneri) te RIT Croatia, UniWorld i slovenska sveučilišta Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Mariboru, Sveučilište u Primorskoj (Srebrni sponzori).


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk