(Ne) volim grad koji teče
Ponedjeljak, 02.11.2015.

ponedjeljak, 2. studenog, 2015.
USSUD se i u svojem trećem izdanju bavi društveno odgovornim temama. Ovoga puta oštrim bridom polemike zamahuje prema svježe napuklim deblima – želi ispitati stavove mladih o vlastitome gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.
Prisjetimo se kako je USSUD akronim projekta ''Unaprjeđenje studentskog standarda u domeni kulture''. Ovaj projekt su zajednički pokrenuli Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka s ciljem unaprjeđenja studentskog kulturnog programa i osnivanja Studentskog kulturnog centra (SKC). Ciljevi su uspješno postignuti, a od 2013. godine SKC djeluje u provedbi i financiranju kulturnih projekata namijenjenih studentima i realiziranim od studenata za studente te u sukreiranju kulturnih politika.
Trećim USSUD-om smo predvidjeli nove aktivnosti s namjerom pronalaska odgovora na pitanje zašto je i je li Rijeka još uvijek (samo) tranzitni grad? Mora li ona to i ostati? Što naši studenti u Rijeci žele raditi? Ostaju li mladi ljudi u Rijeci i koja je poticajna strategija za mlade i njihove ideje? Kako stvoriti prostor za njih? Kakav projekt bi ih pokrenuo? Vole li Rijeku više oni koji u njoj ostaju?
U programu nas očekuju tribina, prezentacija kreativaca, akcija na Korzu te pARTicipacija. Potonji je program u kojem će studenti imati prilike upoznati se s riječkim akteri(ca)ma iz područja umjetnosti i kulture kroz posjete njihovim radnim prostorima kako bi se ostvario neposredan kontakt te istraživanje i rasprava o kreativnom procesu.
Sve informacije o programu festivala mogu se dobiti na web stranici www.ussud3.uniri.hr te na Facebook stranici i eventu projekta.
Ovogodišnju realizaciju projekta podržali su Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, Studentski kulturni centar, i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk