Robot pauk Bure znanja
Ponedjeljak, 09.11.2015.

ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Mladi inovatori iz udruge Bura znanja su u samo tri dana od pokretanja crowdfunding kampanje prikupili iznos od 16.000 dolara potreban za realizaciju STEMI projekta robot pauka. Projekt je postao hit na Indiegog platformi. Preko 160 pojedinaca i tvrtki doniralo je novac ili kupilo pauka s popratnom edukacijom, a do kraja kampanje je preostalo više od mjesec dana.

S obzirom na veliki interes javnosti i medija za projekt, održano je njegovo predstavljanje 4. studenog 2015. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci i panel-rasprava na temu STEM područja i njegove važnosti za razvoj društva. Neki od govornika bili su hrvatski astronom Korado Korlević, direktor Znanstveno-tehnologijskog parka - STEPRI Boris Golob te predstavnici programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), koji su ove godine organizirali Crowdfunding akademiju. Raspravi su se priključili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk