Sveučilišna brucošijada
Srijeda, 18.11.2015.

srijeda, 18. studenoga 2015.
Na današnjoj konferenciji za medije rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Studentskog zbora Aleksandar Šušnjar predstavili su program ovogodišnje Sveučilišne brucošijade, koja će biti održana u petak, 20. studenoga s početkom u 21 sati u prostoru Exportdrva na Delti.
Petu godinu zaredom obilježava se "vatreno krštenje" novopečenih riječkih studenata Sveučilišnom bucošijadom, događajem na razini cijeloga Sveučilišta, čija je svrha kvalitetna zabava i međusobno upoznavanje brucoša svih studija u Rijeci.
Ove se godine Brucošijada održava na novoj lokaciji, u prostoru nekadašnjeg skladišta Exportdrva na Delti prikladnoj za veći broj studenata. Također je proširen popis izvođača pa je vidljivo da ovaj projekt raste iz godine u godinu. Organizatori se nadaju da su ovogodišnji brucoši zbog novih uvjeta još zadovoljniji ponuđenim.
Na brucošijadi će nas ove godine tako zabavljati Edo Maajka, naši stalni gosti The Night Express Band i DJ Miren Zaverski, inače također student Sveučilišta u Rijeci. Osim brucoša svi su dobrodošli, a ulaz je, naravno, besplatan.
Ova sveučilišna brucošijada nastavak je aktivnosti koje SZSUR organizira za studente prve godine, a koje su počele Kampom za brucoše održanim na samom početku akademske godine.
Sveučilište od samog početka podupire ovu, kao i sve ostale aktivnosti Studentskog zbora.
Osim zabave i upoznavanja, ovaj događaj ima i svrhu promicanja Europskih sveučilišnih igara koje će biti održane u Rijeci i Zagrebu na ljeto 2016., a dio ove promocije također će se održavati putem aplikacije PointMestartup projekta studenata Sveučilišta u Rijeci.
Radi se o najvećem sportskom događaju u hrvatskoj povijesti, koji će okupiti 5000 sportaša iz 40 država Europe u 23 sporta.
Prvi će puta biti održani i sportovi za studente s invaliditetom.
U tijeku su prijave za volontiranje koje traju do 1. travnja 2016., a upravo će Brucošijada biti mjesto gdje će se moći dobiti više informacija o volontiranju i pritom osvojiti nagrade!
Nadamo se da će ovaj događaj ispuniti svoj cilj i da će se studenti koji su tek postali dijelom akademske zajednice upoznati s kolegama s drugih fakulteta i studija te da će možda neki od njih biti motivirani i za organizaciju ovakvih ili sličnih studentskih aktivnosti. 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk