NO RISK u medicini
Četvrtak, 17.12.2015.

četvrtak, 17. prosinca 2015.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a u sklopu tradicionalnih Dana Medicinskog fakulteta i obilježavanja 60. obljetnice Fakulteta, jučer, u srijedu, 16. prosinca, održana je tribina pod nazivom Mogućnosti korištenja znanstvene opreme dobivene kroz projekt ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin otvorio je tribinu te podnio uvodno izlaganje. Podsjetio je kako su pripreme za realizaciju ovog projekta trajale pet godina te naglasio kako su, uz ovaj projekt, projekti Centar za translacijska medicinska istraživanja i Centar tehničkih znanosti Sjevernog Jadrana ključni projekti Sveučilišta u Rijeci.

Prorektorica za investicije i razvoj i voditeljica projekta ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci'' prof. dr. sc. Nevenka Ožanić podnijela je izlaganje o samome projektu. Istaknula je kako je sva oprema, vrijedna 180 milijuna kuna, dostavljena u laboratorije i centre sveučilišnog Kampusa. Nakon pet godina ona će postati vlasništvo Sveučilišta u Rijeci, a do tada će trajati nadzor Europske unije nad njenom uporabom. Ono što u sljedećih pet godina očekuje Sveučilište jest privlačenje što većeg broja stranih partnera, znanstvenika, javnih i privatnih poduzeća, radi suradnje s brojim mogućnostima koje instalirana oprema pruža.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Rukavina izrazio je zadovoljstvo što je Projekt predstavljen na Medicinskom fakultetu, koji zasigurno može postati jedan od najvećih korisnika te se poigrao riječima kazavši kako je interno nazvan ''RISK'' (Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci), ustvari ''NO RISK'', koji pruža iznimno široku lepezu mogućnosti.

Specifične mogućnosti korištenja opreme predstavili su: prof. dr. sc. Saša Zelenika u ime Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije, a u ime Centra za napredno računanje i modeliranje prof. dr. sc. Zlatan Car – prorektor za informatizaciju i predstojnik Centra. U ime Centra za visokopropusne tehnologije govorili su: doc. dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić, prof. dr. sc. Đuro Josić i prof. dr. sc. Roberto Antolović. Mogućnosti opremljenih laboratorija svojeg matičnog - Građevinskog fakulteta predstavila je prof. dr. sc. Nevenka Ožanić. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk