Blagdansko primanje
Ponedjeljak, 21.12.2015.

ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je tradicionalno Blagdansko primanje za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente. Ovom se prigodom dodjeljuju Zahvalnice Sveučilišta u Rijeci znanstvenicima, umjetnicima, djelatnicima i studentima, koji su za svoj rad i postignuća u 2015. kalendarskoj godini primili: državnu nagradu, županijske ili gradske nagrade, međunarodna priznanja i nagrade, nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci te strukovne i ostale nagrade i priznanja, kao i one za studentska akademska ili sportska dostignuća.

U prigodnom obraćanju rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, osim čestitanja nagrađenima, iskoristio je priliku kako bi rezimirao  godinu na odmaku. ''Nalazimo se u fazi projektiranja Centra za translacijsku medicinu, koji je ključan za razvoj Kliničkog bolničkog centra Rijeka i njegovo pretvaranje u Sveučilišnu bolnicu. Vjerujem da će već iduće godine KBC postati naša sastavnica, što će, nadam se, privući talente iz Hrvatske i cijelog svijeta te zaustaviti njihov odlazak. U idućoj godini imamo ambicije i pokrenuti projekt drugog Znanstveno-tehnologijskog parka u Rijeci, preuzimanjem prostora bivše rafinerije na Mlaci. Sveučilište se nalazi u procesu tranzicije, a riječ je o sve izraženijoj smjeni generacija. Već sada imamo gotovo 700 ljudi koji su mlađi od 40 godina i pred njima stojim golem posao.'', zaključio je rektor.

Tradicionalnom primanju ove su se godine odazvali svi raniji rektori Sveučilišta u Rijeci: prof. dr. sc. Josip Deželjin, akademik Elso Kuljanić, prof. dr. sc. Katica Ivanišević, prof. dr. sc. Danilo Pavešić, prof. dr. sc. Josip Brnić te akademik Daniel Rukavina, kao i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Dragan Primorac.

Zahvalnice Sveučilišta u Rijeci za 2015. godinu dobilo je 20 znanstvenika i umjetnika: doc. dr. sc.  Jonatan Lerga, dr. sc. Sven Maričić  i doc. dr. sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta, prof. dr. sc. Jasminka Zloković, prof. dr. sc.  Nina Kudiš, doc. dr. sc. Damir Tulić, Veno Đonlić, prof. dr. sc. Sanja Smojver Ažić, prof. dr. sc. Vladimir Takšić  i prof. dr. sc. Zoran Sušanj s Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Saša Ostojić i dr. sc. Maja Cokarić Brdovčak s Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Željko Bartulović, dr. sc. Dana Dobrić Jambrošić, i Matija Miloš s Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Serđo Kos s Pomorskog fakulteta, prof. dr. sc. Vidoje Vujić i prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, doc. art. Nadija Mustapić s Akademije primijenjenih umjetnosti te prof. dr. sc. Nevenka Ožanić s Građevinskog fakulteta.

Nagrađeni studenti su: Marko Pavičić s Odjela za biotehnologiju, Branimir Peraić, Natalia Modrić i Sanja Polić s Ekonomskog fakulteta, Antonijo Prlaguzić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Mate Brižić s Pomorskog fakulteta i Ana Matković s Učiteljskog fakulteta.  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk