Dodijeljene 11. nagrade Zaklade
Ponedjeljak, 18.01.2016.

ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Sedmero znanstvenika, umjetnika, znanstvenih novaka i asistenata dobitnici su nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2013./2014. Nagrade su im uručene na svečanoj, 11. po redu, dodjeli održanoj u petak, 15. siječnja 2016. u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci.
U kategoriji znanstveni novaci i asistenti nagrađeni su doc. dr. sc. Jasmina Dlačić s Ekonomskog fakulteta za društvene i humanističke znanosti, dr. sc. Tihana Tršan s Medicinskog fakulteta za biomedicinske i biotehničke znanosti te Ervin Kamenar, mag. ing. el.  s Tehničkog fakulteta za tehničke i prirodne znanosti.

U kategoriji znanstvenika/ica dodijeljene su tri nagrade. Za biomedicinske i biotehničke znanosti nagrađen je prof. dr. sc. Alan Šustić s Medicinskog fakulteta, u kategoriji društvene i humanističke znanosti doc. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta te doc. dr. sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta u području tehničkih i prirodnih znanosti. Nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju ponio je doc. art. Hrvoje Urumović s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Ravnateljica Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić istaknula je da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci, utemeljena 2002., najstarija sveučilišna zaklada u Hrvatskoj. Dosad je dodijelila više od osam milijuna kuna, financirala više od 2200 sveučilišnih aktivnosti i nagradila, uključujući i ovogodišnje dobitnike, 73 znanstvenika, znanstvena novaka i asistenta, kazala je Rinčić. Vizija Zaklade je da njen rad i rezultate prepoznaju građani i sudjeluju u aktivnostima volontiranjem, drugim oblicima rada ili financiranjem. Stoga su ove godine prvi put dodijeljene zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su Zakladu zadužili svojim radom i aktivnim podupiranjem.

Dobitnici zahvalnica su prof. dr. sc. Boris Pritchard, član Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci (2011. – 2015. godine) za uloženi trud u unapređenju rada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, prof. emerit. dr. sc. Juraj Sepčić, član Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci (2004. – 2015. godine) za dugogodišnja nastojanja u unapređenju rada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, Ania Škrobonja za volonterski doprinos i uspješnu suradnju na projektu Humanitarna aukcija slika,  Akademija primjenjenih umjetnosti u Rijeci za potporu u organizaciji Humanitarne aukcije slika 2015. godine i doprinos ostvarivanju misije Zaklade Sveučilišta u Rijeci, Grad Kastav za uspješnu suradnju na projektu Akademski zec 2015. te promociju Zaklade Sveučilišta u Rijeci u široj zajednici, te dioničko društvo METIS za višegodišnju suradnju pri organizaciji Humanitarne aukcije slika, kao i trajnoj potpori povezivanja akademske zajednice i gospodarstva.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin istaknuo je da je Zaklada zamišljena kao mjesto okupljanja i zajedništva. Znanstvenicima je ova nagrada priznanje, ali i obveza da aktivno sudjeluju u transformaciji i smjeni generacija na sveučilištu a mlađim dobitnicima ona predstavlja još veću obvezu da ''potegnu'' sami, ali i svoje kolege, rekao je rektor.

Riječki gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel istaknuo je vrijednost uspostavljene sinergije Sveučilišta, grada i županije te sve više gopsodarskih subjekata, ocijenivši da je to izvrsna formula za uspjeh. Naveo je da će grad i nadalje sudjelovati u radu Zaklade i cjelokupnog Sveučilišta. Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin istaknula je aktivnost Županije u potpori razvoja Sveučilišta navodeći da PGŽ godišnje izdaja za razne programe Sveučilišta više od pola milijuna kuna.

Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom, umjetničkom i nastavnom radu i javnoj djelatnosti doprinijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu, akademskoj i široj zajednici.

Video s ovogodišnje dodjele nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci možete pogledati na sljedećim poveznicama – Moja Rijeka, HRT Regionalni dnevnikRITV Dnevnik Kanal RI  te poslušati na  Radio Rijeci.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk