Potvrda namjere upisa u I. godinu studija
Dana, 7. srpnja 2010, g, u 5.30 sati započele su prve potvrde namjere upisa na rang-listama po prijavljenim studijskim programima. Do 8.00 sati svoju namjeru upisa potvrdilo je 753 kandidata na 274 studijska programa. Zadnji dan potvrde namjere upisa je 20. srpnja 2010. g. Krajem toga dana namjere upisa za sve kandidate postaju konačne.

Potvrda namjere upisa vrši se u NISpVU sustavu unošenjem TAN-a (zaštitnog broja za potvrdu autentičnosti transakcije).

Kandidat ima na raspolaganju 48 sati da potvrdi namjeru upisa na jedan studijski program – bilo koji od onih na kojemu je na rang listi iznad upisnog praga, odnosno unutar upisne kvote. Vrijeme od 48 sati počinje se odbrojavati u trenutku kada se na pojedinoj rang listi kandidat pojavi unutar upisne kvote. Rok za potvrdu namjere upisa za svaki pojedini studijski program jasno je vidljiv u odgovarajućem stupcu tablice sustava. Studijski program za čiju je potvrdu namjere upisa rok istekao više neće biti dostupan.

Ako kandidat nije ostvario pravo upisa na studijski program s vrha liste svojih prioriteta, a to je pravo ostvario na nekome drugome studijskom programu, preporučljivo je potvrditi namjeru upisa na taj studijski program, Ako se za kandidata kasnije oslobodi mjesto na studijskom programu koji je viši na listi njegovih želja, kandidat će moći svojim TAN-om potvrditi namjeru upisa na taj studijski program, čime će se postojeća namjera automatski izbrisati.

Ako kandidat želi potvrditi namjeru upisa na dvopredmetnom studijskom programu, potrebno je najprije odabrati dva dvopredmetna studijska programa, a zatim potvrditi namjeru upisa klikom na link na dnu ekrana i upisom TAN-a.

Za potvrdu namjere upisa nije dovoljno samo kliknuti u kućicu u stupcu Potvrda namjere upisa već je potom nužno kliknuti na poveznicu Potvrđujem namjeru upisa na odabrani studij ispod popisa studijskih programa i potom je obvezno upisati TAN čime će namjera upisa biti potvrđena. Ukoliko vam prostor za unos TAN-a nije vidljiv, potrebno je sadržaj stranice pomaknuti prema gore pomoću klizača (eng. scroll).

Nakon potvrde namjere upisa daljnje informacije o upisu na studij kandidat će dobiti izravno na visokom učilištu na kojem je ostvario pravo upisa ili na mrežnim stranicama visokog učilišta.  
 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk