Održana 86. sjednica Senata
Utorak, 26.01.2016.

utorak, 26. siječnja 2016.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 86. redovita sjednica Senata. U znanstveno-nastavno zvanje redovitoga profesora u trajnome zvanju potvrđeni su prof. dr. sc. Tanja Frančišković i prof. dr. sc. Alan Bosnar s Medicinskog fakulteta te prof. dr. sc. Roberto Antolović s Odjela za biotehnologiju.

Rektor Sveučilišta u Rijeci iskoristio je priliku da u ime Senata čestita novoizabranome ministru znanosti obrazovanja i sporta izv. prof. dr. sc. Predragu Šustaru, donedavnom dekanu riječkog Filozofskog fakulteta.

Pri podnošenju izvješća, povela se rasprava o upisnim kvotama i zapošljivosti te je donesena konsenzus o stavu da bi Hrvatski zavod za zapošljavanje svoja izvješća trebao temeljiti na egzaktnim podacima, koji se mogu dobiti na Sveučilištu kako ne bi došlo do pogrešnih interpretacija o (ne)zapošljivosti određenih struka. Članovi Senata suglasni su kako nije dobro da se javnosti putem medija predstavljaju birokratski interpretirani, netočni podaci, kako se nedavno moglo vidjeti kroz preporuku Zavoda upućenu maturantima da ne upisuju studije ekonomije i prava. Nasuprot tome, podaci govore da je primjerice kroz dvije godine zaposleno 97,4 studenata koji su završili ekonomiju.

Također, valja naglasiti  kako je otvorena rasprava i o novim modelima financiranja, kao i namjeni sredstava iz upisnine za Riznicu za kreditiranje studenata, a sve u cilju jačanja standarda studenata i socijalno osjetljivog sveučilišta.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk