Predstavljanje projekta
Srijeda, 17.02.2016.

srijeda, 17. veljače 2016.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predstavljanje međunarodnog projekta RRI Tools, čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Projekt RRI Tools provodi multidisciplinarni konzorcij sastavljen od 26 institucija predvođenih od strane fondacije la Caixa iz Španjolske. Projekt uključuje predstavnike širokog raspona sudionika – od istraživača, predstavnika civilnog društva, tvoraca politika, do obrazovnog sektora i poslovnog okruženja. Konačni ishod projekta bit će razvoj skupa digitalnih resursa za javno zagovaranje, obučavanje i širenje i implementaciju projekta RRI unutar programa Obzor 2020.

Europa želi promovirati ne samo izvrsnu, već i društveno odgovornu znanost i tehnologiju naglašavanjem važnosti usklađivanja ciljeva istraživanja i inovacija s potrebama i vrijednostima društava.

Projekt se provodi u 19 europskih zemalja, a RRI Tools na Sveučilištu u Rijeci predstavit će voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Centra za promociju znanosti iz Beograda Dobrivoje Lale Erić. Uz sudjelovanje riječkih znanstvenika, istraživača i kreatora politika, cilj je ne samo potaknuti diskusiju o projektu, nego i o mogućnostima i izazovima implementacije društveno odgovornih načela u lokalni kontekst.

Predstavljanje projekta RRI Tools tek je prvi korak suradnje Zaklade Sveučilišta u Rijeci na projektu i u promociji društveno odgovorne znanosti.

Predstavljanje će biti održano u srijedu, 24. veljače 2016. s početkom u 14 sati u prostoru Akvarija Studentskog centra, Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 5.

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk