Odbrojavanje je krenulo!
Ponedjeljak, 22.02.2016.

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

 

Sinoćnjim službenim pokretanjem satova za odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb–Rijeka 2016. (ESI / EUG 2016), organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske simbolično su obilježili početak posljednje faze priprema za ovo veliko natjecanje.

Ostalo je još samo 143 dana do otvaranja Igara, pripreme su u punome jeku i nema dvojbe kako nas očekuje velika dvotjedna priredba koja će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz čitave Europe i predstaviti Hrvatsku u nezaboravnom svjetlu. Zaključci su to s sinoćnje ceremonije pokretanje satova, koji su u istome trenutku počeli s odbrojavanjem u Zagrebu i Rijeci.

Od jučer su tako zagrebački Trg bana Josipa Jelačića i prostor ispred Gradske knjižnice Rijeka u blizini Korza bogatiji za nove upečatljive instalacije koje će podsjećati sve građane na skoro održavanje Igara.

Uz kratke pozdravne govore kojima su Igre predstavljene brojnim okupljenim građanima, čast da u Zagrebu pokrenu satove imali su ministar znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Predrag Šustar, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja uz pomoć vrijednih volontera. U isto vrijeme riječki su sat pokrenuli gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prljić Samardžija te potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Haris Pavletić.

Nezaobilaznu ulogu imao je i hrčak Hrki, službena maskota Igara koja je bila zadužena za podizanje atmosfere, a u čemu su mu pomogli i brojni studenti volonteri koji su Trg i šetnicu pretvorili u veliki sportski poligon. Naime, na Igrama, čije će otvorenje biti održano 13. srpnja 2016., bit će zastupljen 21 sport, od kojih se samo dio mogao vidjeti sinoć.

Satovi, koji ustvari zajednički predstavljaju sami logotip Igara te slogan koji glasi ''Srce vjeruje - um ostvaruje'' od danas tako postaju nezaobilazne znamenitosti dvaju gradova te trajni podsjetnik na domaćinstvo ovog jedinstvenog sportskog događanja.

Ovom su prigodom organizatori pozvali sve zainteresirane građane da se uključe u uspješnu provedbu Igara te naglasili kako prijave za volontere traju do 1. travnja, a kako mjesta još ima govori i činjenica kako će biti potrebno i do dvije tisuće volontera uključenih u organizaciju i provedbu Igara.

Prijave te sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na http://eug2016.com/hr/
  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk