Predstavljen projekt RRI Tools
Srijeda, 24.02.2016.

srijeda, 24. veljače 2016.

U Organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci danas je u prostoru Akvarija Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predstavljen međunarodni projekt RRI Tools, čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Projekt RRI Tools provodi multidisciplinarni konzorcij sastavljen od 26 institucija predvođenih od strane fondacije la Caixa iz Španjolske. Projekt uključuje predstavnike širokog raspona sudionika – od istraživača, predstavnika civilnog društva, tvoraca politika, do obrazovnog sektora i poslovnog okruženja. Konačni ishod projekta bit će razvoj skupa digitalnih resursa za javno zagovaranje, obučavanje i širenje i implementaciju projekta RRI unutar programa Obzor 2020.

Europa želi promovirati ne samo izvrsnu, već i društveno odgovornu znanost i tehnologiju naglašavanjem važnosti usklađivanja ciljeva istraživanja i inovacija s potrebama i vrijednostima društava.

Projekt se provodi u 19 europskih zemalja, a RRI Tools na Sveučilištu u Rijeci predstavit će voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Centra za promociju znanosti iz Beograda Dobrivoje Lale Erić.

''Centar za promociju znanosti iz Beograda današnjom tribinom započinje suradnju sa Zakladom Sveučilišta u Rijeci u okviru europskog projekta RRI Tools. Cilj projekta je razvoj i implementacija alata koji će biti na raspolaganju znanstvenoj zajednici cijele Europe. Centar i Zaklada zajednički će organizirati projektnu radionicu namijenjenu zainteresiranim sudionicima u svibnju 2016. Odgovorna istraživanja i inovacije jedan su od ključnih tema programa Obzor 2020. S partnerima iz Hrvatske Centar će organizirati više radionica uz podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije.'', naglasio je Lale Erić.

Ravnateljica Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić dodala je: ''Cilj je ove tribine potaknuti dijalog različitih sektora društva o izazovima modernih istraživanja i inovacija. Time želimo doprinijeti boljoj povezanosti znanosti i zajednice te otvoriti Sveučilište javnosti, ali i uključiti javnost u promišljanje i odlučivanje o smjeru razvoja znanosti.''


 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk