Kako napisati rad na engleskome
Utorak, 01.03.2016.


utorak, 1. ožujka 2016.

Odsjek za anglistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira program cjeloživotnog učenja pod nazivom ''Kako napisati znanstveni rad na engleskome jeziku'' – ESCI. Program je namijenjen znanstvenicima i nastavnicima svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci koji žele objavljivati radove na engleskome jeziku. Maksimalan broj polaznika je 20, broj sati izravne nastave je 10 (5 tjedana po 2 nastavna sata) te program donosi 1 ECTS bod. Program se izvodi na engleskome jeziku te podrazumijeva B2 razinu znanja engleskoga jezika prema ZEROJ-u, kao uvjet upisa.

Po završetku programa ESCI polaznici će biti sposobni: primijeniti odgovarajuće kriterije za izbor časopisa u kojemu će objaviti svoj rad, prilagoditi svoj rad zahtjevima izabranoga časopisa, prepoznati i izbjeći temeljne pogreške zbog kojih recenzenti odbijaju radove, poboljšati svoje izražavanje na engleskome jeziku u cilju preciznoga i sažetog izražavanja, prepoznati i razriješiti dvosmislenosti u vlastitu tekstu, na odgovarajući način istaknuti svoje rezultate (odabrati ispravne gramatičke oblike i dopuštena retorička sredstva), primijeniti prihvatljive postupke ograđivanja od tvrdnji, na prihvatljiv način kritički komentirati svoj i tuđi rad te ispravno parafrazirati. Program završava uspješno završenim svim zadatcima, koji će biti dodijeljeni polaznicima.

Voditeljica programa je doc. dr. sc. Anita Memišević, a mjesto održavanja Filozofski Fakultet, Kampus Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4.

Prijavu možete podnijeti do 15. ožujka 2016. na e-adresu voditeljice programa Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prvi susret s polaznicima bit će održan u petak, 18. ožujka 2016. u 16.30 sati u predavaonici 104 na 1. katu Filozofskog fakulteta, a daljnje će se sesije održavati u dogovoru s polaznicima.

Obavijest o načinu uplate školarine koja iznosi 800,00 kn, polaznici će primiti putem e-pošte.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk