Dođite u Živu knjižnicu!
Utorak, 01.03.2016.


utorak, 1. ožujka 2016.

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka poziva zainteresirane u Živu knjižnicu - Priče koje pišu žene, koja će biti održana 3. ožujka 2016. od 16 do 19 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Ulica braće Branchetta 20.  

U živoj knjižnici ljudi su knjige, a priče nisu fikcija!

''Knjige'' koje ćete moći ''pročitati'' zapravo su su žene koje na svakodnevnoj bazi doživljavaju diskriminaciju na nekoliko osnova, ali uvijek radi onoga što one jesu, ne onoga što biraju biti. Priče koje pišu žene govore o tome kako je biti pripadnica vjerske ili nacionalne manjine,  transrodna osoba, žena s invaliditetom, kako je preživjeti rak ili živjeti s psihičkom bolesti.

Veliki izbor živih knjiga prepunih vrijednih i zanimljivih priča interaktivan je koncept u kojem ''knjige'' odgovaraju i na pitanja čitatelja/ica. Neposrednim, otvorenim i prijateljskim dijalogom na inovativan način mijenjaju se dosadašnji stavovi, smanjuju negativne tenzije i jača empatija prema drugima i drugačijima.

Iduća prilika za čitanje živih knjiga bit će 8. ožujka od 16 do 19.30 sati u Narodnoj čitaonici na Korzu.


  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk