Održana 87. sjednica Senata
Utorak, 01.03.2016.

utorak, 1. ožujka. 2016.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održana 87. redovita sjednica Senata. Potvrđeni su izbori u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitih profesorica: prof. dr. sc. Edita Čulinović Herc i prof. dr. sc. Nada Bodiroga Vukobrat s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci . Za znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice na razdoblje od pet godina potvrđeni su izbori: prof. dr. sc. Tea Baldigara i prof. dr. sc. Nevenka Blažević s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo Opatija Sveučilišta u Rijeci. Za znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na razdoblje od pet godina potvrđen je izbor prof. dr. sc. Predraga Dominisa Prestera s  Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Potvrđeni su i izbori redovitih profesora za naslovno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i to: prof. dr. sc. Vesna Eraković Haber, prof. dr. sc. Dragan Primorac i prof. dr. sc. Radan Spaventi u trajno zvanje te prof. dr. sc. Tihomir Balog, prof. dr. sc. Milan Mesić i prof. dr. sc. Ivo Piantanida na razdoblje od pet godina.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin iskoristio je ovu prigodu, kako bi se osvrnuo se na prvi službeni posjet predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, koji je održan u petak, 26. veljače 2016., a u sklopu kojega je predstavljen projekt ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci'' te u sklopu kojega je Predsjednica svečano pustila u rad superračunalo ''Bura''. Rektor je ovim putem zahvalio Predsjednici, kao i brojnim uglednim gostima na dolasku te ocijenio događanje iznimnom uspješnim.

Rektor Lučin također je iskoristio ovu sjednicu kako bi pohvalio tri iznimno uspješna časopisa koja izdaju sastavnice riječkog Sveučilišta: časopis Engineering Rewiew, kojega zajednički izdaju Tehnički fakultet i Građevinski fakultet, a koji je uvršten u bibliografsku bazu Web of Science. Tu je zatim zbornik IKON, kojemu je izdavač Centar za ikonografske studije, koji djeluje pri Filozofskom fakultetu, a čija je urednica prof. dr. sc. Marina Vicelja Matijašić. Treće istaknuto izdanje je časopis za filološka istraživanja Fluminensia, kojemu je urednica prof. dr. sc. Silvana Vranić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta. Oba su izdanja također uključena u bazu Web of Science te su indeksirani Emerging Sources Citation Indexom, citatnim indeksom znanstvenih časopisa od posebnog regionalnog značenja i časopisa koji pokrivaju znanstvena područja u nastajanju.

Članice i članovi Senata izglasali su suglasnost za osnivanje Centra za ženske studije, kao ustrojbene jedinice Filozofskog fakulteta. Ovo je prvi puta u Republici Hrvatskoj da će takav Centar biti osnovan pri nekoj visokoškolskoj instituciji.

Donesena je i odluka kako se školarine, odnosno participacije u troškovima studija, neće mijenjati.

Također je donijeta i odluka o osnivanju Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk