Dobrodošlica za Erasmus studente
Četvrtak, 03.03.2016.

četvrtak, 3. ožujka 2015.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je danas, 3. ožujka 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne studentice i studente, koji su petu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci.

U akademskoj godini 2015./2016. na Sveučilištu u Rijeci sveukupno studira 139 dolaznih studentica i studenata u okviru programa Erasmus.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru akademske godine 2015./2016. studirat će dvadeset petero studenta iz Austrije, Bugarske, Finske, Italije, Latvije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Španjolske i Velike Britanije.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i dvoje studenata iz Finske, Francuske, Grčke, Italije, Latvije, Njemačke, Poljske i Rumunjske.

Filozofski fakultet ugostit će trinaestero studenta iz Češke, Italije, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Turske.

Pomorski fakultet ugostit će četvero studenta iz Grčke, Poljske i Španjolske.

Na Pravnom fakultetu studirat će troje studenta iz Češke i Poljske.

Tehnički fakultet ugostit će dvoje studenta iz Italije i Poljske.

Dvoje studenata iz Italije i Poljske ostvariti će studijski boravak na Građevinskom fakultetu, dok će jednog studenta iz Slovenije ugostiti Akademija primijenjenih umjetnosti.

Studenticama i studentima obratili su se: raniji rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Rijeci Darko Štefan i voditeljica Ureda za mobilnost maša Šašinka te im zaželjeli uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti.

Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika.

Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk