4. Škola fizike: Zašto učiti fiziku?
Ponedjeljak, 07.03.2016.

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Četvrta riječka škola fizike pod nazivom "Zašto učiti fiziku?" bit će održana u utorak i srijedu, 22. i 23. ožujka 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u organizaciji Odjela za fiziku, a u suradnji s Centrom za mikro i nano znanosti i tehnologije te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Škola je namijenjena učenicima srednjih škola s izraženim zanimanjem za prirodne znanosti te nastavnicima fizike kao stručni skup za usavršavanje.


Učiti fiziku ne znači samo učiti formule i rješavati zadatke. Učenjem fizike učimo kako otkrivati i shvatiti svijet u nama i oko nas. Razvijamo analitički i kritički način razmišljanja, koji nas vodi do spoznaja, kako o najmanjim česticama koje nas izgrađuju, tako i o nepreglednim prostranstvima svemira. Učenjem fizike učimo rješavati najrazličitije probleme.

I ove godine Škola će zainteresiranim srednjoškolcima i nastavnicima pružiti bogat program, s novim predavanjima i brojnim zanimljivim radionicama iz svijeta fizike. Neka od predavanja i radionica održat će i gosti s drugih institucija. Uz radionice i predavanja, sudionici će imati priliku razgledati i upoznati laboratorije Odjela i Centra, razgovarati sa znanstvenicima te posjetiti Astronomski centar Rijeka. Kroz ovogodišnju temu " Zašto učiti fiziku?"  želimo pažnju usmjeriti na povezivanje učenja fizike, razvoj kritičkog razmišljanja i važnost ulaganja u znanost i obrazovanje. O svemu tome bit će puno više riječi na javnoj tribini koja će se održati prvi dan Škole, u utorak 22. ožujka 2016.

Novost na četvrtoj Riječkoj školi fizike je prezentacija završnih i diplomskih radova. Sadašnji i bivši studenti Odjela za fiziku kratkim 10-minutnim izlaganjima predstavit će istraživanje koje su radili u sklopu izrade završnog, odnosno diplomskog rada. Polaznici Škole tako će vidjeti kakvom istraživanju se mogu posvetiti već kao studenti fizike. Također će imati priliku postaviti pitanja autorima završnih radova o njihovom istraživanju i iskustvu studiranja na Odjelu za fiziku.

 Više informacija i detaljni program Škole možete pronaći na Internet stranicama četvrte Riječke škole fizike: http://www.rsf.uniri.hr/

 Organizacijski odbor je na raspolaganju za sva pitanja putem e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefonski na 051 584 600. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk