Interreg IPA Hrvatska–Bosna i Hercegovina–Crna Gora 2014.–2020. - 1. poziv

Upravljačko tijelo, Agencija za regionalni razvoj RH, objavljuje 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je za četiri prioritetne osi programa. Ukupna vrijednost poziva je 25.016.349,00 EUR od kojih 21.262.897,00 EUR predstavlja EU su-financiranje, a 3.752.452,00 EUR predstavlja nacionalno su-financiranje. Program se financira iz dva fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj te iz Fonda za pretpristupnu pomoć IPA II.

Proračun Programa namijenjen je projektima koji se odnose na četiri tematska područja:
- poboljšanje kvalitete socijalnih i zdravstvenih usluga,
- zaštita okoliša i prirode,
- prevencija rizika i održiva energija i energetska učinkovitost, turizam, kultura i prirodna baština te
- konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja programskog područja. 

Rok za dostavu projektnih prijedloga putem elektronskog sustava za praćenje (electronic Monitoring System) je 10. lipnja 2016. godine u 15:00h. 

Svi detalji o prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga te prijavni paket nalaze se na službenoj mrežnoj stranici Programa: http://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/.

Na 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga institucije se mogu prijaviti kao Lead partneri ili projektni partneri. U Smjernicama za prijavitelje (Guidelines for Applicants), u članku 2.3.1 navode se kriteriji prihvatljivosti aplikanata tj. Lead partnera i projektnih partnera. Postoje 4 kriterija za prihvatljivost Lead aplikanata, odnosno 3 za projektne partnere.  Drugi kriterij govori da Lead partneri i projektni partneri moraju biti utemeljeni u državama sudionicama Programa (ili Hrvatskoj ili BiH ili Crnoj Gori), na cijelom teritoriju tih država. Također, tu se može naći indikativan popis potencijalnih prijavitelja po prioritetima Programa.

Projektne aktivnosti trebaju zadovoljiti dva kriterija. Trebaju imati prekogranični karakter i trebaju pridonositi programskom području. Program potiče aktivnosti na programskom području, tako da ograničava sredstva koje može dodijeliti za aktivnosti izvan programskog područja (koje pokažu da doprinose programskom području) do 20% EU ukupnih sredstava namijenjenih Programu. 

Svi aplikanti koji zadovoljavaju navedene kriterije u Guidelines for applicants mogu se prijaviti na ovaj natječaj, a prihvatljivost aplikanata i aktivnosti biti će predmet evaluacije tj. ocjenjivanja projektnih prijedloga nakon zatvaranja natječaja (konkretno, korak Administrative compliance and eligibility check, Guidelines for Applicants, članak 4.1.).

Svi upiti vezani uz natječajnu dokumentaciju mogu se poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Sva pitanja i odgovori objavljivati će se na mrežnim stranicama Programa, ali će Služba za Zajedničko tajništvo Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. odgovore slati i na e-mail adrese s koje su pitanja poslana.

Uskoro će se održati informativni dani – radionice o 1. Pozivu na dostavu projektnih prijedloga u nekoliko gradova na programskom području. Više informacija i konkretni datumi biti će dostupni na mrežnim stranicama Programa.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk