ESIF: Predstavljeni nacrti predstojećih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za IRI i CEKOM

Ministarstvo gospodarstva, u ulozi Posredničkog tijela prve razine za Investicijski prioritet 1b Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020., organiziralo je 3. i 4. ožujka 2016. predstavljanje nacrta dvaju predstojećih natječaja koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - IRI“ i „Podrška razvoju centara kompetencija - CEKOM”, a u svrhu boljeg informiranja i pripreme potencijalnih nositelja projektnih ideja.


Natječaj „Podrška razvoju centara kompetencija-CEKOM” je ograničeni poziv te će moći prijaviti unaprijed određeni prijavitelji. 
Cilj  natječaja je poboljšanje inovacijskog okruženja i povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru kroz razvoj Centara kompetencija i provedbu istraživačko-razvojnih projekata poslovnog sektora koji uključuju učinkovitu suradnju. 
Objava natječaja odvijat će se u dvije faze. Indikativni vremenski rok za objavu javnog poziva za razvoj Centara kompetencija (I. faza, predodabir prijavitelja) je početak travnja 2016. te će se temeljem njega formirati lista unaprijed određenih prijavitelja koji će se moći prijaviti na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku razvoju Centara kompetencija (II. faza) čija objava je predviđena tijekom lipnja 2016.


Temeljem javnog poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja-IRI“ dodjeljivat će se državne potpore poduzetnicima koji provode projekte istraživanja i razvoja u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim i pod-tematskim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3)
Indikativan vremenski rok za objavu natječaja je početak travnja 2016., a ukupna financijska sredstava koja su na raspolaganju iznose 100.000.000,00 eura.


Prezentacije s predstavljanja natječaja možete preuzeti na mrežnim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk