Stipendije francuske vlade
Ponedjeljak, 21.03.2016.

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

 

1.    JEZIČNE STIPENDIJE

a) Osam (8) jednomjesečnih stipendija za usavršavanje francuskoga jezika.

Stipendije su namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) svih studijskih programa osim francuskoga jezika.

Stipendije nisu namijenjene početnicima (A1 razina) ni studentima koji izvrsno znaju francuski jezik (ljestvica za samoprocjenu znanja jezika: https://europass.cedefop.europa.eu/hr/resources/european-language-levels-cefr).

Prednost će se dati studentima koji nisu sudjelovali na ljetnim tečajevima francuskoga jezika.

b) Četiri (4) mjeseca stipendija za studente francuskoga jezika (studente diplomskoga studija).

c) Devet (9) dvotjednih stipendija za nastavnike francuskoga jezika. Stipendije su namijenjene profesorima u školskom sustavu RH.

 

 

2.    OSTALE STIPENDIJE – ZA SVA ZNANSTVENA PODRUČJA

a) Osam (8) stipendija u trajanju od devet (9) mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij. Stipendije se počinju provoditi u listopadu 2016. godine.

Kandidati koji su bili dobitnici ove stipendije prošle akademske godine ne mogu se prijaviti za ovu vrstu stipendije u sklopu ovogodišnjega natječaja.

b) Šest (6) mjeseci stipendija za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca.

Stipendije su namijenjene studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) svih studijskih programa te studentima upisanima na doktorski studij u RH.

Stipendije pod 2. a) i 2. b) namijenjene su kandidatima mlađima od 36 godina.

Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Sve kategorije stipendija moraju se provesti do kraja 2016. godine, osim 2. a).

 

Prijavna dokumentacija mora sadržavati sljedeće dokumente:

–          životopis u Europass formatu;

–          ovjerenu presliku diplome zadnje stečene kvalifikacije (za prijave koje se moraju dostaviti na francuskome ili engleskome jeziku potrebno je priložiti ovjereni prijevod diplome, ako original nije na jednom od spomenutih jezika);

–          ovjereni prijepis ocjena posljednje završene ili trenutne razine studija (pristupnici koji nisu diplomirali prilažu samo prijepis ocjena). Kandidati koji su završili studij dostavljaju dopunsku ispravu o studiju ili prijepis ocjena zadnje razine studija. Prijepis ocjena (ili dopunsku ispravu o studiju) nije potrebno prevoditi na engleski ili francuski jezik;

–          presliku domovnice (domovnicu nije potrebno prevoditi na engleski ili francuski jezik);

–          popunjen odgovarajući obrazac (obrasci na francuskome jeziku dostupni su na mrežnoj stranici: www.croatie.campusfrance.org; www.mobilnost.hr);

–          otisnuti on-line obrazac ispunjen na hrvatskome jeziku koji je dostupan na mrežnoj stranici: http://www.mobilnost.hr/prijava_za_stipendiju/.

 

Pristupnici za stipendije pod 2. a) i 2. b) uz navedene dokumente prilažu i:

–        prijedlog projekta (studijski plan);

–        prihvatno pismo francuske ustanove (ako je moguće) ili dokaz o uspostavljenom kontaktu s odabranim visokim učilištem (ako se upisi obavljaju kasnije).

 

Rok za predaju prijava za stipendije je 15. travnja 2016. godine.

 

VIŠE 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk