Rektor Lučin posjetio Seul
Petak, 25.03.2016.

 

petak, 25. ožujka 2016.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci i predsjednik Uprave poduzeća Jadran galenski laboratorij d. o. o. Ivo Usmiani, mag. pharm. spec. boravili su u posjetu Seulu u Južnoj Koreji u cilju razvoja suradnje s korejskim sveučilištima i kompanijama na područjima kreativne, zdravstvene i farmaceutske industrije. Obavljeni su razgovori s čak osam farmaceutskih kompanija, a potpisana su i dva memoranduma o razumijevanju. 

Sklopljen je Ugovor između Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog centra korejskog sveučilišta Kyung Lee te zagrebačke Poliklinike K-Centar i korejske kompanije Y&J International. Namjera je provoditi obostrano korisnu suradnju osnivanjem Centra personalizirane i integrirane medicine uključujući predstavljanje korejske tradicionalne medicine najprije na riječkom području, a zatim diljem Hrvatske i EU. Cilj je promocija individualnog pristupa pacijentima obzirom da dosad prevladavajući model 'jedan lijek za sve pacijente' nije pokazao optimalne rezultate u pristupu liječenja pacijenata. Smatra se da vi ovakav personalizirani pristup pacijentima trebao zaživjeti u skorijoj budućnosti, za što će se zalagati sve uključene strane sporazuma.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk