Uspjeh predstave ''I... divan dan''
Petak, 01.04.2016.

petak, 1. travnja 2016.

Predstava ''I... divan dan'', nastala u koprodukciji SKC-a i poslijediplomskog studija ''Gluma, mediji, kultura'' na Međunarodnom festivalu akademskih kazališta Art trema festu, koji je ove godine bio održan od 24. do 28. ožujka u Rumi, nagrađena je s 4 nagrade: za najbolju režiju, najbolji autorski projekt u predstavi, najbolju žensku ulogu (Valentina Lončarić za ulogu Winnie) te specijalnu nagradu Nini Sabo za ulogu Glorije. O konkurenciji govori dovoljno ukoliko izdvojimo da je za najbolju mušku ulogu nagrađen glumac Zijah Sokolović. Organizator Art trema festa je Gradsko pozorište Ruma.

Predstava ''I...divan dan'' nastala je po motivima drame Samuela Becketta ''Happy days''. Spajajući prakse na kolegijima Laboratorij režije i Gluma, po osnovnoj ideji, konceptu i mentorstvu red. prof. art. Rade Šerbedžije i doc. art. Lenke Udovički, Nina Sabo i Valentina Lončarić upustile su se u eksperimentalni projekt. Služeći se tehnikom improvizacije i istraživanjem dramskog teksta, Beckettov tekst premještaju u posve drugi kontekst koji odstupa od teatra apsurda, a kojim predstava dobiva novu dimenziju socijalne tematike.

Predstava je premijerno izvedena 2014. godine u sklopu SKC-ovog  projekta ''Produkcija izvedbeno – kazališnih predstava'', a sam je projekt SKC-a pokrenut s ciljem obogaćivanja kazališne ponude studentskoj populaciji te pružanja mogućnosti  za stvaranje mladim redateljima i glumcima.

 

Ukratko o glumicama

Valentina Lončarić

Rođena 1981. u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a zatim na poslijediplomskom studiju ''Gluma, mediji i kultura'' u Rijeci. Glumom se počinje baviti u Glumačkom studiju Teatar ''Exit“ , a zatim u glumačkom studiju ''Kubus'' u Zagrebu. Polazila je mnoge kazališne i glumačke radionice, posuđivala glas u animiranim filmovima, glumila u lutkarskim predstavama i predstavama za djecu i za odrasle.

 

Nina Sabo

Rođena u Osijeku 27. veljače 1983. U Zagrebu upisuje i završava studij filozofije i religijske kulture, uz koji pohađa glumački studio Teatra Exit, kasnije Kubus te glumačke radionice. U Rijeci završava poslijediplomski specijalistički studij Gluma, mediji i kultura. Glumila je u predstavama Točka i Šiš (Toma Zidić), Sluškinje (Staša Zurovac), Rosenkrantz i Guildenstern su… Hamlet je…. (Rade Šerbedžija), Ptice (Rade Šerbedžija), Crvenkapica, ali da ne bude vuka (Đuro Rojić), Neandertalix (Marina Petković), Dugonja, Trbonja, Vidonja (Franka Perković) te u televizijskim i filmskim produkcijama Otok ljubavi (Jasmila Žbanić), Sonja i bik (Vlatka Vorkapić), Oktolog (Karpo Godina), Imaš signal? (Vlatka Vorkapić), Sin noći, brat sna (Vlatka Vorkapić).

 

Facebook poveznica 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk