Socijalna uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih

Europska komisija raspisala je posebni natječaj za Socijalnu uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Tekst poziva objavljen je i na hrvatskom jeziku, a ostala natječajna dokumentacija (smjernice, pravila, obrasci…) je dostupna na engleskom jeziku.

Natječaj ima 3 tzv. sastavnice (strands).

Projektni prijedlozi trebaju se odnositi na jedan od dvaju općih ciljeva:

  • sprečavanje nasilne radikalizacije i promicanje demokratskih vrijednosti, temeljnih prava, međukulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva,
  • poticanje uključenosti osoba koje se školuju, a koje su u nepovoljnom položaju uključujući i osobe migrantskog podrijetla, uz sprečavanje i suzbijanje diskriminacije.

U posebnom fokusu natječaja su upravo novopridošli migranti, izbjeglice, tražitelji azila i azilanti.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 30. svibnja 2016. godine, prijave se podnose online, a natječaj je centraliziran, što znači da za provedbu natječaja nije zadužena hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU nego EACEA -  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu u Bruxellesu.

Više o natječaju možete pronaći na poveznici. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk