Iskustva iz Maerska Linea
Petak, 13.05.2016.

petak, 13. svibnja 2016.

Potpredsjednik Maersk Linea i voditelj Odjela prometa za Latinsku Ameriku i Oceaniju g. Dean Rodin održao je danas na Pomorskom fakultetu predavanje o kontejnerskom prijevozu. Potpisan je i Ugovor o suradnji između Fakulteta i te kompanije.  

G. Rodin bivši je student Pomorskog fakulteta Rijeka, danas jedan od vodećih ljudi najveće svjetske kompanije za prijevoz kontejnera.

Kroz teme vezane uz: kratku povijest kontejnerskog prijevoza (količine tereta, veličine brodova, troškovi prijevoza, globalizacija); kontejnerski prijevoza danas - brodari, tržište, poslovanje, stanje industrije) te trendove i budućnost industrije - tehnologija, utjecaj na okoliš, disrupcija, g. Rodin je predstavio industriju s poslovne strane, budući je njegov posao usko vezan uz profitabilnost industrije, otvaranja novih tržišta, odluke o narudžbi brodova i sl.

Nastojao je prikazati probleme s kojima se industrija susreće te kako se donose odluke u poslovanju. Također, predavanje nije bilo isključivo vezano uz za Maersk Line, već dosta generalno tematiziralo industriju. Bilo je govora i o robnim tokovima te o odnosima sjever-jug i istok-zapad, uz generalni pregled svjetskih tržišta i trenutnih makro smjerova.

Što se budućnosti kontejnerskog prijevoza tiče, predavač je pokušao predstaviti glavne tehnološke trendove danas, promjene u ponašanju i zahtjevima stranaka te utjecaj potencijalnih ''disruptora'' na kontejnerski prijevoz.

 Nakon predavanja  g. Rodin i dekan Fakulteta prof. dr. sc. Serđo Kos potpisali su Ugovor o suradnji između Maersk Linea i Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk