Potpisivanje sporazuma
Utorak, 14.06.2016.

utorak, 14. lipnja 2016.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u izvođenju poslijediplomskog sveučilišnog studija (doktorskog studija) Fizika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci s Institutom za fiziku. Potpisnici Sporazuma su: ravnatelj Instituta za fiziku dr. sc. Slobodan Milošević, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i pročelnica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić.

Ovim se Sporazumom utvrđuje da će nositelj doktorskoga studija Fizika biti Sveučilište u Rijeci, a Institut za fiziku će djelovati u izvedbi studija, kao suradna ustanova.

Uz potpisnike, potpisivanju su prisustvovali: znanstveni suradnik s Instituta za fiziku Nikša Krstulović, predstojnik Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Mladen Petravić, pomoćnik rektora za znanost i EU projekte i koordinator doktorskog studija Fizika u osnivanju prof. dr. sc. Zdravko Lenac te zamjenik pročelnice Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Zoran Kaliman.

''Isplatilo se uložiti trud u razvoja našega Odjela za fiziku, jer se Odjel od njegova osnutka stalno razvija i napreduje, a Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije postaje istraživačka baza za istraživanje fizike. Nema boljeg partnera od Instituta za fiziku u stvaranju novog doktorskog studija fizike te vjerujem kako ćemo uspjeti ''proizvesti'' kompetentne ljude, koji će onda privući i investicije. Kolegama iz Instituta naši resursi stoje na raspolaganju, a jedan od strateških pravaca razvoja Sveučilišta u Rijeci upravo su mikro i nano znanosti.'', rekao je prigodom pozdravne riječi rektor Lučin.

''institut za fiziku osnovalo je 1960. Sveučilište u Zagrebu, a danas smo institut na nacionalnoj razini. Sporazum o suradnji sa Sveučilištem u Rijeci postoji od 2004. te ćemo dobru suradnju ovim sporazumom samo osnažiti i proširiti. Nakon što smo obišli vaš Kampus i vrijednu opremu, sigurni smo da suradnjom s Rijekom možemo postići rezultate na svjetskoj razini. Želimo da ovaj doktorski studij bude moderan europski studij, danas kada je interdisciplinarnost u istraživanjima od velike važnosti i kada fizika nije ''zatvorena'' znanost, nego se isprepliće s medicinom, industrijom, prehrambenom industrijom itd.'', istaknuo je ravnatelj Instituta Milošević.

Pročelnica Odjela za fiziku Jurdana Šepić zahvalila je djelatnicima instituta na dosadašnjoj suradnji. zahvalila se i prof. Lencu, koordinatoru studija u osnivanju te prof. Petraviću, koji na području mikro i nano znanosti i tehnologija najčvršće surađuje s Institutom. ''Radimo na osnivanju doktorskoga studija već godinu dana i on bi trebao zaživjeti od 2017. Želimo stvoriti kvalitetan doktorski studij fizike i povećati broj doktorskih studenata, a na kraju i pozitivno utjecati na zapošljavanje mladih u STEM području.'', zaključila je Jurdana Šepić.

Neven Protić
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk