Natječaj za jednu stipendiju
Srijeda, 20.07.2016.

 

srijeda, 20. srpnja 2016.

Inicijativa Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije pod nazivom “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno” studentu ili studentici, roditelju malog djeteta. u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017., počevši s listopadom 2016.

Tijekom procesa organizacije prosvjeda podrške obrazovnoj reformi, građani su donirali sredstva putem crowdfunding platforme Indiegogo s ciljem podrške organizaciji prosvjeda te je od prikupljene svote ostalo 12.000 kn. Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike.

Na natječaj se mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti na javnom učilištu u Republici Hrvatskoj, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora. Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija.

Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako je aktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student.

U nastavku Natječaja nalazi se tablica sa specificiranim uvjetima prijave, bodovima koji se dodjeljuju ovisno o ispunjenju uvjeta, te potrebnom dokumentacijom za prijavu.

Obrazac za prijavu za stipendiju možete pronaći ovdje.

Dobitnik ili dobitnica stipendije ima uvjet osmišljavanja javnog događaja, usmjerenog prvenstveno studentima, na temu usklađivanja roditeljskih obveza s obrazovanjem, i/ili studiranjem, u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obvezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja.

O dobitniku/ici stipendije odlučit će povjerenstvo sastavljeno od organizacijskog tima Inicijative Hrvatska može bolje i predstavnika medija koji se bave obrazovanjem.

Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine u 23.59, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna 2016. godine. Sve privatne informacije prijavljenih osoba koristit će se isključivo za potrebe dodjele stipendije, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Za sva pitanja vezana uz natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno” obratite nam se putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili putem facebook stranice Hrvatska može bolje.


Uvjeti

Potrebna dokumentacija

 • redoviti student preddiplomskog i diplomskog studija ili stručnog studija
 • scan indeksa ili screenshot elektronskog indeksa (stranica s osobnim podacima i zadnja i predzadnja godina studija s ocjenama)
 • roditelj do navršene 27. godine života
 • kopija osobne roditelja
 • kopija rodnog lista djeteta
 • prosjek ocjena zadnje dvije godine (srednja škola ili fakultet)
 • kopija svjedodžbe i/ili diplome ili screenshot elektronskog indeksa (stranica s osobnim podacima i zadnja i predzadnja godina srednje škole/studija s ocjenama)
 • neprimanje druge stipendije
 • izjava s vlastoručnim potpisom

Dodatni bodovi

 Potrebna dokumentacija

 • boravište izvan mjesta prebivališta
 • kopija osobne iskaznice
 • studentski par
 • scan indeksa ili screenshot elektronskog indeksa
 • aktivnost u zajednici
 • poveznica na informaciju o aktivnosti na internetu ili volonterska knjižica 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk