Baltazar na trsatskoj Gradini
Srijeda, 31.08.2016.

U sklopu Ljeta na Gradini u četvrtak, 1. rujna bit će održana manifestacija Baltazar na Gradini. Tim je povodom u utorak, 30. kolovoza održana konfernecija za medije na Korzu. Na konferenciji za medije sudjelovali su Vedran Babić u ime organizatora “Ljeta na Gradini“, Sabina Frlan kao koordinatorica programa Baltazar na Gradini, prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Elvira Marinković Škomrlj i pomoćnik rektora za inovacije prof. dr. sc. Zdravko Lenac.

Projekt Baltazar na Gradini zamišljen je kao originalna tematska manifestacija smještena u jedinstveni prostor Trsatske gradine s ciljem upoznavanja javnosti sa zanimljivim i korisnim temama. Manifestacija je zamišljena da se na različitim atraktivnim lokacijama u sklopu Trsatske gradine, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, predstavi 6 profesora sa svojim zanimljivim predavanjima. U prostoru spilje posjetitelji će moći pogledati animirani film Profesor Baltazar, ispred Mira Junaka razgledati što im je pripremila udruga CTI Tesla, a na ulazu u Trsatsku gradinu predstaviti će se JGL sa svojim edukativnim kornerom, posjetitelji će također moći razgledati izložbu „Imaginary - čarobna matematika“, a za one najmlađe tu će biti i Zemlja zabave - ludi laboratorij i Matematički svijet. S posjetiteljima će se cijelo vrijeme družiti i sam profesor Baltazar.


Ovom prilikom sudionici su izjavili:

Vedran Babić:

“Projekt Baltazar na Gradini inspiriran je poveznicom grada Rijeke i popularnog animiranog lika profesora Baltazara iz istoimene serije, u kojoj je Rijeka, tvorcima animiranog filma, poslužila kao inspiracija prilikom osmišljavanja Baltazar grada. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja ove manifestacije, ove smo godine dodatno sadržajno upotpunili manifestaciju u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe.”

Sabina Frlan:

“Manifestaciju smo ove godine dodatno nadogradili i u cijelu smo priču uključili i zanimljive sudionike. U četvrtak će s nama biti 6 predavača, ali isto tako i udruge i institucije koje su direktno povezane sa znanošću i popularizacijom znanosti. Ideja je bila na jednom mjestu okupiti relevantne sudionike kako bi naši posjetitelji na zanimljiv način naučili nešto novo, a pritom se zabavili.”

Zdravko Lenac:

“Prošla je godina protekla veoma dobro uz jako dobru posjećenost predavanja, profesori su uživali predavati na ovako lijepom mjestu, a posjetitelji su mogli čuti zanimljiva predavanja. Cijela ova priča oko Baltazara je veoma zanimljiva jer Rijeka i znanost jako dobro funkcioniraju, a ovo je jedna popularizacijska aktivnost koja želi publici približiti znanost. Ove godine posjetitelji će također moći poslušati predavanja iz kojih je moguće naučiti mnogo toga.”

Snježana Prijić-Samaržija:

“Sveučilištu u Rijeci, kao partneru ove manifestacije, veoma je bitno predstaviti se i kroz ovakvu zanimljivu manifestaciju, jer profesor Baltazar i znanstvenici imaju mnogo toga zajedničkog, između ostalog riješavanje problema svojih građana. Kroz ovakve projekte moguće je znanost promatrati na drugačiji način i prikazati je na zanimljiv način.”Vrata Trsatske gradine se otvaraju u 18.00 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.


Vrata Trsatske gradine se otvaraju u 18.00 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Program

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk