Otvorena izložba ''Izvan pogleda''
Srijeda, 14.09.2016.

srijeda, 14. rujna 2016.

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u atriju Filozofskog fakulteta u ponedjeljak, 12. rujna  2016. otvorena je izložba fotografija pod nazivom ''Izvan pogleda – Siromaštvo, ruralnost, rod''. Ova izložba  intersekcionalno pristupa pojavama siromaštva i roda te predstavlja fotografije nastale kao rezultat istraživanja u ruralnim područjima Srbije i Kosova.

Jelena Ćeriman i Miloš Kosovac iz Centra za etiku, pravo i primenjenu filozofiju iz Beograda te Kristina Smoljanović ispred Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci na otvorenju su izložili kontekst etno-sociološkog istraživanja čiji je cilj bio prikazati ne/funkcioniranje sustava socijalne zaštite u ruralnoj sredini, posebno za određene kategorije stanovništva. Dvadeset i osam od više stotina fotografija, napravile su pripadnice različitih marginaliziranih i nevidljivih društvenih skupina: mlade žene i djevojke, osobe s invaliditetom i (trajno) nezaposlene osobe, stanovnice i stanovnici ruralnih područja bez zdravstvene i socijalne zaštite, osobe bez formalnog obrazovanja te stoga osobe koje sustav nerijetko prikazuje samo kao brojke.

Koristeći fotografski aparat, djevojke, mlade žene i žene iz ruralnih područja poduprle su rezultate i etnografske materijale istraživača i istraživačica dajući ljudsko lice siromaštvu i društvenoj isključenosti.

Izložba će do kraja 2016. godine biti predstavljena na Kosovu, u Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Njemačkoj, dok će usporedo s njom biti organizirane i rasprave o problemima socijalne sigurnosti i zaštite građana regije i EU.

Izložba je otvorena posjetiteljima za vrijeme trajanja CAS-ove ljetne škole ''Promišljanja politika različitosti'', od 12. do 16. rujna 2016.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk