25. obljetnica osnutka HRM-a
Srijeda, 21.09.2016.

utorak, 21. rujna 2016.

Na poziv zapovjednika kontraadmirala Predraga Stipanovića, dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos i tajnik fakulteta Željko Ševerdija sudjelovali su na svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Tijekom središnje proslave Dana Hrvatske ratne mornarice, koja je održana u Šibeniku 16. rujna, dekan i tajnik nazočili su svečanom postrojavanju postrojbi HRM-a, nakon čega je uslijedio posjet brodu HRM-a "Petar Krešimir IV". Večer prije su na brodu HRM-a BS-73 "Faust Vrančić" sudjelovali na prigodnom domjenku.

Okupio se u Šibeniku sam vrh hrvatske države i vojske: zapovjednica OSRH-a Kolinda Grabar-Kitarović, ministar obrane Josip Buljević, načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov, zapovjednik kontraadmiral Predraga Stipanovića, kao i brojni bivši i sadašnji pripadnici HRM-a, i visoki uzvanici. Predsjednica Grabar-Kitarović je između ostaloga u svom govoru kazala da HRM ima izuzetno dugu tradiciju koja seže još od vremena hrvatskih kneževa i kraljeva, na što treba biti ponosan.

Načelnik GS OSRH-a general zbora Mirko Šundov poručio je da Hrvatska ima puno pravo ponositi se pomorskom tradicijom i brodogradnjom, ali najviše se može ponositi svojim ljudima. Proteklih je godina HRM ulagala u znanje i vještine te se uspješno prilagođavala novim zadaćama i potrebama. Istim tonom nastavio je i zapovjednik Stipanović koji je kazao da je prošlo 25 godina napornog rada, odricanja i razvoja, usavršavanja sposobnosti i stjecanja novih znanja i vještina. Ujedno je podsjetio da je Hrvatska ratna mornarica izniknula iz teških ratnih vremena, a dio oružanih snaga postala je imenovanjem admirala flote Svete Letice prvim zapovjednikom HRM-a u rujnu 1991. godine.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk