Besplatne radionice
Petak, 30.09.2016.

petak, 30. rujna 2016.

Centar tehničke kulture Rijeka poziva zainteresirane mlade ljude koji bi uz učenje, volontiranje ili rad željeli upoznati novu kulturu, naučiti strani jezik, steći međunarodne prijatelje ili iskustvo suradnje u nekoj drugoj europskoj zemlji,da se prijave na besplatnu informativnu radionicu, koja će biti održana u srijedu, 5. listopada 2016. u prostorijama Centra, Školjić 6, 1. kat.

Europski programi mladima nude brojne mogućnosti za mobilnost, a uz putovanje pružaju priliku za učenje, volontiranje ili rad. Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji sa Srednjom školom Delnice i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Rijeka u sklopu europske kampanje Time to move organizira radionicu u knjižnici Srednje škole Delnice na kojoj će mladi moći dobiti informacije o mogućnostima i uvjetima sudjelovanja u europskim programima.

Mogućnosti koje im se nude su sljedeće: odlazak na razmjenu mladih u trajanju do 21 dana, kratkoročna (do 2 mjeseca) ili dugoročna (od 2 do 12 mjeseci) Europska volonterska služba, subvencioniranje zaposlenja u nekoj europskoj tvrtki ili organizaciji. Ono što im programi osiguravaju su: financije za putne troškove, smještaj te životne troškove (visina financiranja i uvjeti ovise o vrsti mobilnosti), ali i garanciju da se radi o ozbiljnoj europskoj organizaciji u koju mlada osoba putuje u svrhu učenja, volontiranja ili rada.


Informativna radionica podijeljena je na tri dijela:

Uči/volontiraj u Europi (informacije o razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi; potom će predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održati radionicu)

Radi u Europi (predstavljanje programa Your first EURES job)

Zgrabi svoju priliku (kako se prijaviti i krenuti u svoju europsku avanturu)

 

Za sudjelovanje na radionici u Rijeci potrebno je ispuniti prijavni obrazac.

Više informacija o radionicama u Rijeci potražite na mrežnoj stranici Centra tehničke kulture Rijeka te

Facebook događaju Otkrij kako doživjeti Europu.

Informativne radionice provode se u sklopu europske kampanje Time to move, a financirane su kroz program Erasmus+ i od strane Primorsko-goranske županije.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk