Forum Mladi u poduzetništvu
Ponedjeljak, 14.11.2016.

ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

CTK Rijeka pokreće 5. generaciju projekta ''Mi znamo kako!'', koji priprema mlade za pokretanje vlastitog poduzeća i ulazak u poslovni svijet. Forum ''Mladi u poduzetništvu'' uvod je u projekt, a bit će održan u četvrtak, 17. studenoga 2016. Centar tehničke kulture Rijeka poziva mlade osobe koje razmišljaju u pokretanju vlastitog poduzeća ili se žele informirati o mogućnostima koje se pružaju za pokretanje poduzeća, da se prijave za sudjelovanje na forumu pod nazivom ''Mladi u poduzetništvu'', koji će biti održan u četvrtak, 17. studenoga 2016. s početkom u 12 satu u prostorijama Centra, Školjić 6, 1. kat. Forum će pokušati ponuditi odgovore na pitanja: Kako krenuti u poduzetničke vode? Što se to mladim poduzetnicima nudi kada se odluče za poduzetnički poduhvat? Kako i gdje se educirati? Koga tražiti pomoć ili savjet? Tko ima informacije? Kako namaknuti sredstva za pokretanje poslovne ideje? Forum Mladi u poduzetništvu održava se četvrtu godinu za redom, a njime se CTK Rijeka uključuje u Međunarodni tjedan poduzetništva, koji se obilježava od 14. do 20. studenoga 2016.
Sudjelovanje na forumu je besplatno, no potrebno je prijaviti se putem 
obrasca na internetskoj stranici CTK Rijeka. O raznim mogućnostima za mlade poduzetnike govorit će predstavnici Grada Rijeke, STARTUP Inkubatora Rijeka, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Riječke razvojne agencije Porin te Hrvatske banke za obnovu i razvoj. 
Forum je uvodna aktivnost u projekt ''Mi znamo kako'' koji CTK Rijeka u suradnji s partnerima (CEDRA Split i Grad Rijeka) provodi petu godinu za redom, a omogućuje mladim nezaposlenim osobama da kroz 170 sati edukacije steknu znanja i vještine koje im mogu pomoći pri pokretanju svoje poduzetničke ideje ili pri zaposlenju. U tijeku su upisi na besplatnu edukaciju ''Mi znamo kako'', koju financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt želi ponuditi odgovore na pitanja: što je to društveno poduzetništvo, na koji način istražiti tržište i napisati poslovni plan za svoju poslovnu ideju, gdje pronaći sredstva za svoju poslovnu ideju, na koji način ih povući iz europskih fondova, kako ideju predstaviti u suvremenom poslovnom okruženju i naravno, kako koristiti računalo u digitalnoj eri. Centar tehničke kulture Rijeka, u partnerstvu s CEDRA Split i Gradom Rijekom, raspisao je upise u uspješnu edukaciju ''Mi znamo kako'' u koju je do sad uključeno preko 150 nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije. Pokazalo se da se 70% polaznika edukacije se unutar šest mjeseci zapošljava, a 14 mladih polaznika iz dosadašnje četiri generacije edukacije pokrenulo je ili radi na pokretanju vlastitog posla.

 

 Ovogodišnje, peto izdanje besplatne edukacije partneri su osmislili kroz tri modula: (1) Društveno poduzetništvo i poslovni plan, (2) EU akademija i (3) Poslovanje u digitalnom dobu. Svi moduli provode se kroz kombinaciju 170 školskih sati teorije i prakse, a u suradnji s mentorima polaznici nakon svakog modula izrađuju završne radove.

Društveno poduzetništvo i poslovni plan je modul u trajanju od 40 školskih sati s kojim će započeti edukacija, a polaznici će se postepeno upoznavati s pojmom i načelima društvenog poduzeća, analizirat će se tržište i potrebe lokalne zajednice, upoznavati se sa zakonodavstvom i primjerima društvenog poduzetništva iz Hrvatske i svijeta. Prednost pri upisu u edukaciju imat će osobe koje budu imale ideju za društveno poduzeće. Po završetku modula svaki polaznik će, samostalno ili u timu, razviti poslovni plan za svoju društveno-poduzetničku ideju. Tim stručnjaka okupljenih oko projekta evaluirat će nastale ideje i savjetovati polaznike/ice kako ih realizirati.

Drugi modul EU akademija, također u trajanju od 40 školskih sati, predstavit će polaznicima mogućnosti financiranja iz europskih fondova, strategije i politike kojima se doprinosi provedbom projekata, proces osmišljavanja projektne ideje te samu prijavu na natječaje. Po odslušanom modulu polaznici će prijaviti na simulaciju natječaja, a iskusne projektne voditeljice ocjenjivat će projektne prijave te polaznicima dati povratnu informaciju o snagama i slabostima iste.

Posljednji modul, Poslovanje u digitalnom dobu, kroz 90 školskih sati omogućit će polaznicima da se pripreme za rad u suvremenom poslovnom okruženju. Osim što će moći steći ECDL početnu diplomu (sastoji se od četiri modula: Osnove računala, Osnove komunikacije, Obrada teksta, Proračunske tablice), polaznici će naučiti kako predstaviti svoju poslovnu ideju u digitalnoj eri – osmislit će vizualni identitet i primijeniti ga na promotivne materijale svojeg poduzeća te izraditi i naučiti kako ažurirati Internet stranicu.Upisi na besplatnu edukaciju su otvoreni do 25. studenog 2016. na mrežnim stranicama CTK Rijeka gdje možete pronaći i raspored održavanja edukacije.

Prijaviti se mogu osobe koje:

  •      imaju od 15 do 30 godina
  •      nezaposlene su
  •      imaju prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji

Prednost imaju zainteresirani koji već imaju poslovnu ideju.

Sudjelujte u forumu Mladi u poduzetništvu, a savjet potražite u online savjetovalištu.

Više o samoj edukaciji možete saznati na mrežnim stranicama CTK Rijeka ili na forumu ''Mladi u poduzetništvu'' koji će biti održan u četvrtak, 17. studenog od 12 do 15 sati, a na kojem će biti predstavljene mogućnosti za mlade koje se nudi svima koji razmišljaju o pokretanju poduzeća – od edukacije, financijskih poticaja, kredita, savjetovanja i sl. A ukoliko, imate društveno poduzetničku ideju, no muče vas neke nejasnoće ili dvojbe – javite se u online savjetovalište za društvene poduzetnike i dobit ćete stručnu podršku od trenera za društveno poduzetništvo iz mreže CEDRA HR.

 

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk