Potpisivanje sporazuma
Srijeda, 23.11.2016.


srijeda, 23. studenoga 2016.

Trgovačko društvo ''Rijeka 2020'' d. o. o. i Sveučilište u Rijeci surađivat će na provedbi projekta ''Europska prijestolnica kulture 2020.'' te organizaciji, pripremi i provedbi programa Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020, čiji je temeljni okvir prijavna knjiga Grada Rijeke za EPK 2020.

Potpisnici sporazuma su: direktorica društva Ivana Kregar Šegota, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.

U potpisnike svečanosti su nazočili pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, predsjednica Programskog vijeća Rijeka EPK 2020. Sveučilišta u Rijeci i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, kao i članice i članovi istoga vijeća: prorektorica za investicije i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, dekanica Filozofskog fakulteta Rijeka izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra, dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka izv. prof. art. Letricija Linardić, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, pročelnica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka Senka Tomljanović, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Dinko Jurjević, voditelj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci Zoran Baljak i Ivana Golob iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci te ostale članice i članovi Senata Sveučilišta u Rijeci.

Rektor Lučin u svojem je pozdravnom govoru zahvalio svim partnerima, kao i svima koji će sudjelovati u ovom važnom projektu za riječko Sveučilište, grad Rijeku i riječku regiju te naglasio važnost zajedništva u provođenju svih projekata i programa EPK 2020.

Župan Komadina istaknuo je da smo u ovom važnom projektu naprosto dužni upregnuti sav dostupan i stvoriti novi kreativni kapital.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je želju da Rijeka i po završetku ovoga projekta i nakon 2020. godine ostane prepoznatljiva kao grad kulture.

Direktorica Kregar Šegota upozorila je da već početkom iduće godine nastupa prvi ''monitoring'' od strane Europski komisije te istaknula izvrsnu suradnju sa Sveučilištem u Rijeci na dosadašnjim projektima.

Prorektorica Prijić Samržija kazala je kako je ovaj Sporazum krovni dokument, a nakon njega uslijedit će brojni ugovori koji će se sklapati na raznim suradnjama. ''Sinergija ovog impulsa vrlo je značajna i imao priliku i privilegij iskoristiti ju kako bismo ponovno promislili o našem identitetu, identitetu našega grada, županije i sveučilišta.'', zaključila je Prijić.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk