Rektor Lučin potpisao peticiju
Petak, 25.11.2016.

petak, 25. studenoga 2016.
 

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin potpisao je jutros peticiju protiv nasilja nad ženama. Potpisivanje peticije je povodom Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama  organizirala udruga '' Centar za participaciju žena u društvenom životu'', a održano je na Jadranskom trgu od 10 do 12 sati.

''Zapravo je žalosno što današnji dan, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, moramo obilježavati u okruženju u kojem taj oblik nasilja još uvijek postoji. Svi u Hrvatskoj, ali i u Europi moramo uložiti maksimalne napore da se ovaj, kao i bilo koji drugi vid nasilja u potpunosti iskorijeni i apsolutno uvesti nultu stopu tolerancije na nasilje. Moramo javno reći da je svaki oblik fizičkoga nasilja apsolutno neprihvatljiv i da ne smije imati nikakva opravdanja. Zabrinjavajuće statistike poput one da oko 25 % Europljana i dalje misli da npr. seksualni odnos bez pristanka može biti nešto što je u redu, moraju potaknuti politička vodstva, ali i znanstvene i kulturne krugove, kao i javne osobe da se o ovom pitanju javno očituju sa čvrstim stavom protiv! Hrvatska još nije ratificirala konvenciju Vijeća Europe koja treba zaštititi žene od nasilja i ja ovim putem pozivam odgovorne da to učine što prije.'', izjavio je za medije rektor.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk