Potpisivanje Sporazuma
Četvrtak, 15.12.2016.

četvrtak, 15. prosinca 2016.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 14. prosinca 2016. održano je potpisivanje Sporazuma o suradnji između Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici Sporazuma su ravnateljica Instituta prof. dr. sc. Branislava Baranović i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Peor Lučin.

Potpisivanju su također nazočili: dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra, doc. dr. sc. Bojana Ćulum s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Nikola Baketa iz Centra za omladinska i rodna istraživanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Ovim Sporazumom Sveučilište u Rijeci i Institut za društvena istraživanja uspostavljaju suradnju na području unaprjeđenja obrazovnih, znanstveno-istraživačkih i organizacijskih djelatnosti. Surađivat će u organizaciji i provedbi studijskih programa i programa cjeloživotnog učenja te projektima unaprjeđenja kvalitete obrazovnog procesa te raditi na jačanju vidljivosti Sveučilišta i Instituta.

''Uporno tvrdimo da razvoj našega grada ovisi i o koncentraciji kulturnog i kreativnog kapitala. U tome smjeru trudimo se povećati broj znanstvenika. Da bi se društvo moglo razvijati, bitan je društveni kapital. Ono što činimo, ne činimo sami, nego ostvarujemo kroz strateška partnerstva i to s najboljima. Suradnja Instituta i Sveučilišta već postoji na brojnim projektima, a danas formaliziramo tu suradnju. Istraživanjem društvenih pojava, posebice promjena u sustavu obrazovanja, Rijeku želim pretvoriti u centar znanja i kreativnosti. Sa Sveučilištem u Georgiji (SAD) pokušavamo usustaviti program edukacije za liderstvo u obrazovanju. Vjerujem da ćemo, osim suradnje na projektima, u skoroj budućnosti zajedno ''jurišati'' na europske projekte.'', izjavio je rektor Lučin.

''Ovo je formalizacija suradnje koje već postoji duži niz godina. Ističem projekt HEISEE (The Higher Education Initiative for Southeastern Europe), a surađivali smo na i projektu Erasmus. Iznimno je važno za razvoj društva oslanjati se na empirijski utemeljene spoznaje, raditi na mladima i njihovom obrazovanju te razvijati znanstvena istraživanja, ali i obrazovanje. IDIZ ima dugu tradiciju u istraživanju mladih, od daleke 1964. godine, kada je Institut i osnovan te posjedujemo zaista bogatu bazu podataka o mladima. Drago mi je da ovaj Sporazum potpisujemo upravo sa Sveučilištem u Rijeci, koje je poznato po svojoj otvorenosti za nove ideje.'', nadovezala se ravnateljica Baranović.

''Potpisujemo strateško partnerstvo s institucijom koja je vrhunska u društvenim i humanističkim istraživanjima. Program edukacije o mladima i liderstvu u obrazovanju planiramo izvoditi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Sve više postajemo i obveznici europskih standarda i moramo raditi na mladima. Prvi u Hrvatskoj planiramo započeti edukaciju o mladima te bi program pod nazivom ''Mladi u suvremenom društvu'' trebao biti akreditiran tijekom iduće godine i krenuti kao pilot-projekt.'', zaključila je prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, koordinatorica suradnje s Institutom.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk