Financijska pismenost
Utorak, 21.03.2017.

utorak, 21. ožujka 2017.


Hrvatska gospodarska komora i  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na konferenciju ''Financijska pismenost i visokoškolske ustanove'', koja će biti održana u srijedu, 29. ožujka 2017. s početkom u 10.30 sati u zgradi aneksa Ekonomskog fakulteta, Ulica ivana Filipovića 4.

Financijsko obrazovanje postaje sve važnije zbog mnogobrojnih demografskih, financijskih, političkih i tehnoloških promjena u našoj okolini. Prema istraživanju Svjetske banke, Hrvatska je zauzela vrlo nisko 29. mjesto od 31 zemlje Europske unije koje su sudjelovale u istraživanju.


Zašto nam je potrebna financijska pismenost?

  • Sve zahtjevnije postaju i financijske potrebe pojedinaca koji financijskim obrazovanjem mogu poboljšati razumijevanje financijskih proizvoda, usluga i koncepata.
  • Danas se aktivno sudjelovanje pojedinaca u ekonomskom životu smatra gotovo nezamislivim bez odgovarajuće razine osnovne financijske pismenosti.
  • Mnoge članice EU počele zahtijevati povećanu osobnu odgovornost pojedinaca za vlastitu financijsku sigurnost.
  • Ključna za pojedince i kućanstva - česte promjene životnog stila, promjene u zapošljavanju, i različite životne situacije.
  • Potreba za redovitim održavanjem i prilagođavanjem  kako bi odgovarale novim uvjetima zaposlenja i novonastalim obiteljskim prilikama.
  • Povećalo se očekivano trajanje života - povećala se potreba za većom svijesti o osiguranju sredstava za mirovinu.


Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane građane uz prethodnu prijavu.

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk