Prijam za nagrađene
Ponedjeljak, 10.04.2017.


ponedjeljak, 10. travnja 2017.

U Zlatnoj sali na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 10. travnja 2017. održan je prijam na nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente, odnosno dodjela Zahvalnica Sveučilišta u Rijeci, koji su tijekom 2016. godine dobili priznanje ili nagradu za svoj rad.

Na prijedlog rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pere Lučina i dekanice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ivane Štimac Grandić organiziran je ovaj prijam za četvero nagrađenih, kojima nagrada nije bila uručena na tradicionalnom blagdanskom primanju održanom u prosincu prošle godine.

U kategoriji dobitnika državnih nagrada dobitnik Zahvalnice Sveučilišta u Rijeci je doc. dr. sc. Ivan Marović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dobitnik Državne nagrade ''Vera Johanides'' za mlade znanstvenike, koju dodjeljuje Akademija tehničkih znanosti Hrvatske za ostvaren zamjetan osobni znanstveni i stručni napredak.

U kategoriji međunarodnih priznanja i nagrada dobitnica Zahvalnice je dr. sc. Emira Bečić, danas zaposlena u Državnom zavodu za statistiku, znanstvenica koja je surađivala s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci te s rektorom Lučinom na području kreiranja javnih politika, a dobitnica je nagrade za najbolji znanstveni rad na međunarodnoj razini, objavljen iz područja porezne politike, koju je joj je dodijelila Hrvatska akademska zajednica Austrije u Beču.

U kategoriji nagrađenih studenata nalaze se dva studenta s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci – obojica vrhunski sportaši. Student Zvonimir Đikić dobitnik je zlatne medalje za osvojeno 1. mjesto, ekipno, na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku, održanom u Budimpešti 2016. Student Vilson Kuqi vrhunski je sportaš u kickboxingu, a u 2016. je osvojio dvije brončane medalje, odnosno 3. mjesta na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama Light Concact i Low Kick.

''Zahvaljujem u ime Sveučilišta u Rijeci, kao i u svoje osobno, svima vama, koji ste tijekom prošle godine ostvarili nešto važno i time doprinijeli, kako svojem vlastitom razvoju, tako i napretku Sveučilišta u Rijeci. Uz znanstvenu i obrazovnu, svoje primarne funkcije, Sveučilište ima i javnu funkciju, a vaši uspjesi doprinos su vidljivosti i promociji našeg Sveučilišta i to ćemo uvijek nagrađivati i poticati. Puno vam hvala!'', izjavio je u svojem obraćenju rektor Lučin. 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk